• Načítám...
>

ZŠ Barrandov má nové zázemí pro sportovce

  • 4. října 2018,
  • 19:03,
  • PRAHA 5,
  • Jan Varga

Sportovní areál u Základní a Mateřské školy Barrandov je kompletní. K novému hřišti teď přibylo i zázemí se šatnami a sprchami. To budou moci využívat hlavně sportovní kluby, které v areálu školy působí.

Reklama

Pokud si budete chtít přijít zasportovat do areálu ZŠ na Barrandově, budete mít k dispozici zbrusu nové zázemí.

ZŠ na Chaplinově náměstí přivítala zástupce MČ, kteří zázemí slavnostně uvedli do provozu. Od teď ho bude moci využívat široká veřejnost.

"My jsme před necelými dvěma lety otevírali hřiště, které vidíte za mnou a nebylo tu kompletní sociální zázemí pro to hřiště, používalo se zázemí šaten ve škole, které nebylo dostatečné a dělalo to provozně trošku neplechu. Jsme strašně rádi, že ty všechny sportovní kluby, kterých tady je opravdu hodně a ten zájem je veliký, mají své zázemí, které nebude kolidovat s provozem školy," řekl Pavel Richter, starosta MČ Praha 5.

Areál ZŠ nabízí fotbalové hřiště, běžeckou dráhu, prostor na beachvolejbal a děti si tam také mohou zkoušet své znalosti na dopravním hřišti. Kvalitní zázemí tak bylo poslední, co ještě v areálu scházelo.

"Hřiště je opravdu využíváno, v těch odpoledních hodinách se tady střídají hned tři fotbalové kluby a to zázemí tady chybělo, takže jsme moc rádi, že teď je to v podstatě plnohodnotné hřiště s šatnami, se sprchami, tak jak to má být," řekl Lukáš Herold, místostarosta MČ Praha 5.

Nové zázemí vyšlo na 16 milionů korun. Peníze byly použity z rozpočtu MČ.

"Měli jsme účelové dotace v rámci rozpouštění rezervy, rsp. investičních peněz magistrátu, byla to jedna z akcí, kde jsme čerpali magistrátní peníze, nicméně protékaly rozpočtem MČ," řekl Martin Damašek, radní MČ Praha 5.

Nová budova je rozdělena na mužské a ženské šatny se sprchami. Od teď je může široká veřejnost používat kdykoli po domluvě s vedením místní školy. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu