• Načítám...
>

Letní kino u Keplera zahájilo sezónu

  • 11. června 2021,
  • 16:53,
  • PRAHA 6,
  • Jaroslav Šetlík

Letní kino u Keplera zahájilo svoji čtvrtou sezónu. Na návštěvníky letos čeká hned několik novinek. Tou nejzásadnější je změna termínů promítání. To se bude nově konat tři dny.

Reklama

Letní kino u Keplera, které se nachází v jednom z nejkrásnějších parků v Praze 6, zahájilo svoji sezónu, a to českým filmem Kouř. Na diváky tu v rámci letošní sezóny čeká hned několik novinek, které by měly naplnit původní ideu tohoto projektu.

"Já jsem moc ráda, že to jede už čtvrtou sezónu. Ta idea moje byla, aby to bylo hlavně komunitní kino, což si myslím, že se tento rok daří, protože tady máme Dlabačov, což je sousední kino a máme tady Břevnovský pivovar, což je také od nás z Prahy 6. Takže já jsem moc spokojená. I ten program se rozšířil ze čtvrtka na pátek a sobotu, takže vlastně víc, než jsem já tehdy navrhovala," konstatovala Martina Kaňáková, zakladatelka Letního kina u Keplera.

Jednou z novinek je spolupráce s kinem Dlabačov. To se stará o produkční stránku kina a návštěvníci se tak mohou těšit na širokou škálu filmů.

"Letos by se tady měly střídat dvě takové linky. Jedna linka jsou mainstreamové filmy a druhá linka jsou kultovní filmy, jako jsou filmy Jima Jarmusche, Quentina Tarantina, Pedra Almodóvara, bratrů Coenů. Prostě takové ty filmy, co se zapsaly do historie, ale přitom to má potenciál relativně vysoké návštěvnosti," konkretizoval Jan Lacina, místostarosta MČ Praha 6.

Programové schéma ale netvoří pouze filmové klasiky. V plánu jsou i premiéry českých i zahraničních titulů. Další novinkou pro letošní rok je například program pro děti.

"Jednou za čtrnáct dní v sobotu, tady na tomto plácku před plátnem, budou dětská divadla odpoledne před promítáním. A chystáme stand-upy, to znamená, že minimálně dvakrát až třikrát během celé sezóny, tady se to změní v takový přírodní amfiteátr divadelního charakteru a budou tady vystupovat čeští standupisté," upozornil Marek Škarpa, dramaturg Letního kina u Keplera.

Kompletní program je k vidění na webových stránkách i sociálních sítích městské části a Letního kina u Keplera. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu