• Načítám...
>

Na Vítězném náměstí vonělo jídlo kultur celého světa

  • 5. června 2022,
  • 20:05,
  • PRAHA 6,
  • Ondřej Švec

V Praze 6 se první červnovou sobotu konal už pátý ročník Festivalu ambasád. Prostor trhů na Kulaťáku u Vítězného náměstí představil přehlídku gastronomických pochutin a kultur z celého světa. Akci už tradičně pořádala městská část Praha 6 ve spolupráci s ambasádami, které mají sídlo na území šestky. Letos jich bylo více než čtyřicet, z nichž některé se představily vůbec poprvé. Pojďte se společně s námi vydat na festival provoněný dobrým jídlem a nahlédnout do nejrůznějších kultur z celého světa.

Reklama

Už popáté se na Kulaťáku u Vítězného náměstí konal v městské části Praha 6 Festival ambasád. Díky němu se mohli návštěvníci seznámit s nejrůznějšími kulturami z celého světa a ochutnat jejich vybrané pochoutky.

"Tady máte během jednoho dne kulinářskou cestu kolem celého světa, takže můžete ochutnat jídla ze všech kontinentů. Ta myšlenka vznikla v roce 2015, v roce 2016 jsme udělali první vydání, velmi se osvědčilo, nyní máme pátý ročník a vidíte všude kolem nás, že to funguje naprosto senzačně,“ říká místostarosta městské části Praha 6, Jan Lacina.

Festival Ambasád Food & Culture se po dvouleté covidové přestávce vrátil v plné síle. Na letošním ročníku se představilo celkem 46 zemí všech kontinentů především svojí kuchyní, kulturním programem i jako zajímavá destinace pro turistiku. Na jejich stáncích jste mohli najít to nejzajímavější z jejich země.

"Máme tady hovězí maso a víno, vedle zase nabízíme speciální banány, což jsou v podstatě plněné taštičky. Je v nich maso, sýr nebo zelenina, je to moc dobré,“ láká na dobroty z Argentinského stánku velvyslanec Argentinské republiky, Roberto Alejandro Salafia.

Na akci ale samozřejmě nechyběli ani zástupci českých farmářů, kteří se rovněž výraznou měrou podíleli na organizaci celého festivalu. A i ti měli pochopitelně co nabídnout.

"Teď je období zeleniny, takže je spousta zeleniny, máme tady šest zelinářských rodin, z Roudnicka, z Podřipska a tak dále. Takže určitě ta zelenina je zajímavá, dále tady máme devadesát farmářských stánků, doopravdy všechno od masa, vajec, zeleniny, takže je určitě na co se těšit,“ vyjmenovává místopředseda farmářského sdružení, Miroslav Dušek.

V městské části Praha 6 dobře věděli, proč se festival koná po celý den. Obejít totiž všechny stánky a od všech alespoň něco málo ochutnat totiž opravdu nebylo jen tak. Komu se to ale přeci jen podařilo, ten mohl odcházet s pocitem unikátního gastronomického a poznávacího zážitku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu