• Načítám...
>

U tramvajové trati na Dědině vyroste parkovací dům

  • 14. června 2022,
  • 7:53,
  • PRAHA 6,
  • Marek Tereba

Obyvatelé okolí nové tramvajové trati na Dědině se dočkají náhrady za zrušená parkovací místa. Ta zaniknou právě kvůli výstavbě trati. Magistrát hlavního města Prahy teď vypsal veřejnou zakázku na zhotovitele celé stavby.

Reklama

U nové tramvajové trati z Divoké Šárky na Dědinu vznikne velkokapacitní parkoviště. Vznik parkovacího domu Dědina připravuje hlavní město Praha jako náhradu za úbytek parkovacích stání v ulici Vlastina, která zaniknou po dostavení tramvajové trati. Toto řešení bylo přijato v rámci participace s obyvateli Prahy 6. Stavba tramvajové trati by měla podle náměstka Adama Scheinherra začít ještě tento měsíc. Předmětem plánované veřejné zakázky je provedení komplexních stavebních prací podle vypracované projektové dokumentace. Ta vznikla na základě vítězného návrhu, který vzešel z architektonické soutěže. Hodnota této zakázky přesahuje 290 milionů korun.

"Všechno to běží dle harmonogramu, protože ty stavby jsou navzájem technologicky provázané a aby se mohl začít stavět parkovací dům, tak se nejdříve musí začít stavět tramvajová trať a musí tam proběhnout důležité přeložky inženýrských sítí. Až poté je možno zahájit stavbu parkovacího domu," řekl Adam Scheinherr, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Objekt parkovacího domu v ulici Vlastina u křižovatky s ulicí Drnovská bude řešen jako železobetonový skelet se třemi nadzemními podlažími a jedním částečně zapuštěným suterénem. Střecha objektu bude částečně kryta pergolou s popínavou zelení, která se bude nacházet i na stěnách orientovaných k přilehlému panelovému domu. Celková kapacita domu bude 290 parkovacích stání. Samotná výstavba je naplánovaná na roky 2023 a 2024. Záměr musí schválit ještě Zastupitelstvo hl. m. Prahy na svém červnovém zasedání. Hned poté bude zahájeno zadávací řízení veřejné zakázky.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu