• Načítám...
>

Šestka odzvonila autům na Ladronce

  • 23. srpna 2024,
  • 17:23,
  • PRAHA 6,
  • Veronika Kuželková

Městská část Praha 6 vyslyšela podněty veřejnosti a oficiálně omezila vjezd motorovým vozidlům do parku Ladronka z ulice Tomanova.

Reklama

Cyklisté, lidé na kolečkových bruslích, maminky s kočárky, pejskaři a do toho kurýři s auty při vyzvedávání objednávek z restaurace. Právě to se začalo setkávat s kritikou za strany veřejnosti. Z toho důvodu se tomu rozhodla udělat šestá městská část přítrž.

"Areál Ladronky je tady od roku 2010 v nezměněné podobě a je jasné, že ty nároky jsou teď mnohem větší, protože mnohem víc je tady těch bruslařů, mnohem větší je tady zájem veřejnosti, čili ze základu od veřejnosti vzešly určité podněty, jak ten areál zlepšit, vylepšit, aby byl bezpečnější," řekl Jiří Lála (ODS), zastupitel MČ Praha 6.

"Zabývali jsme se nějakými alternativními možnostmi, tedy tím, jak by bylo možné v podstatě zajistit tu motorizovanou obsluhu, nejde jenom o obsluhu třeba té usedlosti jako takové, ale i třeba o možnost, aby sem přijely třeba osoby se sníženou schopností pohybu a orientace a podobně. Takže se našla alternativa jízdy ze zadní části, kde je méně vytížená lokalita Ladronky, kde lze tedy přijet z ulice Podbělohorská, to znamená z území ze strany Prahy 5 a tak zajistit i tu motorizovanou obslužnost bez toho konfliktu příjezdu tady z této strany. Čili ten příjezd této strany bude sloužit jenom spíše pro mimořádné situace," řekl Miroslav Sachl, vedoucí odd. státní správy MČ Praha 6.

"Já si myslím, že je to jenom cesta dopředu v rámci bezpečnosti a fungování parku Ladronka," řekl Aleš Mildorf, provozní restaurace Usedlost Ladronka.

Dalším krokem k vylepšení parku Ladronka je realizace velkého bruslařského areálu u Kauflandu. Měl by odlákat výkonnostní bruslaře a ulevit tak hlavním uzlům. Bude to zároveň místo, kde mohou také trénovat pražské kluby a bude se jednat o první takový bruslařský ovál v Čechách.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu