• Načítám...
>

V Praze 6 mají novou mateřskou školu

  • 6. března 2019,
  • 0:50,
  • PRAHA 6,
  • Kristýna Svobodová

Praha 6 chce na svém území postupně zvyšovat kapacitu mateřských škol. Vedení radnice nyní otevřelo novou budovu ve Vokovicích, která by děti měla vést na základě výchovně vzdělávacího programu Montessori.

Reklama

V pražských Vokovicích byla slavnostně otevřena nová mateřská škola. Ta má zatím nahradit stávající budovu, která už nevyhovuje provozním podmínkám.

"Snažíme se v rámci celé Prahy 6 zvyšovat kapacity našich školek a tento pozemek k tomu byl vhodný, takže se vlastně jedná jen o rozšíření té stávající školky. Původní budova půjde k zemi, protože už je zastaralá, nevyhovující a nejde rekonstruovat. Na jejím místě také vyroste nový pavilon," řekla Marie Kubíková, radní MČ Praha 6.

Projekt na jeho výstavbu ale teprve vzniká. V budoucnu by tu měl vyrůst přízemní pavilon malého rodinného typu. Protože spolu ale v budoucnu budou sousedit dvě školky, není ani nová budova velkokapacitní.

"Je to naprosto minimalizovaná školka v minimálním rozsahu, protože navazuje na stávající vedlejší základní koncept, že jedna třída má zelenou a modrou, promítá se to jak v podlahách, tak i v koupelnách," řekl Luboš Pata, architekt.

"Na té školce nejvíce oceňuji to, že má zelenou střechu, že je prorostlá různými travinami, mechy a tak dále. Je to zatím jediná školka v Praze 6 takového druhu," řekl Ondřej Kolář, starosta MČ Praha 6.

Nová MŠ ve Vokovicích pojme celkem 50 dětí a bude fungovat na principech výchovy Montessori.

"Montessori vlastně vytvářela prostředí, které je připravené pro děti, aby je motivovalo k činnosti, aby si to vybíraly samy, abychom jim my neříkali, co mají dělat, ale aby si v rámci potřeb nacházely ty své pomůcky, byly co nejvíce samostatné a my je vedli k tomu, aby to dokázaly samy," řekla Lenka Smejkalová, ředitelka ZŠ Vokovická.

Celkové náklady na stavbu nové mateřské školy v pražských Vokovicích včetně vybavení prostoru přišly na 30 milionů korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu