• Načítám...
>

Opravuje se protihluková stěna v Bělohorské

  • 3. dubna 2019,
  • 15:10,
  • PRAHA 6,
  • Lukáš Kubát

Oprava protihlukové stěny v Bělohorské ulici částečně omezí provoz. Po dokončení rekonstrukce navíc bude na místě i vyměněn povrch vozovky v délce zhruba 400 metrů. Rekonstrukce v úseku mezi Bílou Horou a Vypichem potrvá až do srpna.

Reklama

První dubnový den odstartovala TSK opravu protihlukové stěny v Bělohorské ulici mezi Bílou Horou a Vypichem směrem do centra.

"Tato protihluková stěna již nevyhovuje technicky. To znamená, že tam docházelo k opadávání jednotlivých betonových částí a odhalovala se výztuž. My počítáme s celkovou sanací této stávající betonové stěny s tím, že bude modernizována a bude obložena speciálními zvuk pohlcujícími panely," řekla Barbora Lišková, tiskový mluvčí TSK hl. m. Prahy.

Praha 6 samozřejmě vítá rekonstrukci protihlukových stěn, protože se tím zvýší sluchový komfort našich těžce zkoušených občanů, kteří žijí kolem jednoho z našich nejvytíženějších přivaděčů a odvaděčů z Prahy a do Prahy," řekl Vladimír Šuvarina, předseda dopravní komise MČ Praha 6.

Zatím je uzavřen pouze jeden pruh směrem do centra. To se ale brzy změní. Nebude se totiž opravovat jen protihluková stěna. Vyměněn bude i povrch vozovky.

"Řidiči se musí připravit na to, že za protihlukovou stěnou bude omezen provoz parkoviště. A ti, co projíždějí kolem protihlukové stěny, musí brát na vědomí, že v době výměny povrchu vozovky a v době stavby bude vždy omezen provoz v obou směrech na jeden jízdní pruh. Budeme to dělat po částech tak, abychom nemuseli tuto ulici uzavírat a abychom mohli kompletně vyměnit povrch vozovky," řekla Barbora Lišková.

Nový nízkohlučný asfaltový povrch by měl být položen v úseku dlouhém zhruba 400 metrů. Cena celkové rekonstrukce bude 15,5 milionu korun a hotovo by mělo být nejpozději do 7. srpna letošního roku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu