• Načítám...
>

Technické muzeum překvapilo novou výstavou

  • 17. října 2016,
  • 23:59,
  • PRAHA 7,
  • Johanka Hubičková

Národní technické muzeum v Praze překvapilo návštěvníky novou výstavou zaměřenou na dobu Karla IV. Na rozdíl od ostatních výstav je tato unikátní ve svém zaměření, které je čistě technické a řemeslné.

Reklama

V rámci oslav krále Karla IV. nezůstává pozadu ani Národní technické muzeum, které ve velkém výstavním sále představuje výstavu stavitelského umění, z dob největšího rozmachu vlády Karla IV.

„My jsme touto výstavou chtěli přiblížit návštěvníkovi ten život řemeslníků, jejich práci, všichni dobře znají ty výsledky, to znamená Katedrálu sv. Víta, Karlův most, Karlštejn, a málokdo si už dnes dokáže představit, jak vlastně tyto stavby vznikaly, jakými prostředky je budovali,“ řekl Karel Ksandr, generální ředitel NTM.

Příprava této výstavy trvala zhruba jeden rok, a podílel se na ní celý tým odborníků.

„Je tady zastoupeno tesařství, jak se otesávaly trámy, je tady stavitelství, jak se vytyčovaly novoměstské hradby, jak se budovaly, je tady vlastně ukázka, zároveň také práce jednotlivých kameníků,“ řekl Karel Ksandr.

Výstava potěšila i studenty Gymnázia, kteří se zároveň shodli na ocenění Karla IV., coby vzácného panovníka. Muzeum nabízí i komentované prohlídky této výstavy zdarma, během víkendů a státních svátků, a zatímco všechny výstavy o Karlu IV. v Praze končí, tato bude k vidění do 5. února, roku 2017. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu