• Načítám...
>

Sedmička rozkvetla a rozdávala ocenění

  • 26. října 2016,
  • 15:29,
  • PRAHA 7,
  • Barbara Kirchnerová

Praha 7 udělila ve středu 19. října ocenění za dvorky, předzahrádky a vnitrobloky v rámci přehlídky Rozkvetlá sedmička. Prostory kolem domů jsou podle slov starosty Jana Čižinského nedílnou součástí této městské části. Zájemci tak mohli hlasovat o nejhezčí nebo nejoriginálnější upravený prostor.

Reklama

Praha 7 udělovala ocenění účastníkům přehlídky dvorků, předzahrádek a vnitrobloků. Cenu veřejnosti získal tento vnitroblok, na adrese Jana Zajíce 7.

„Vnitrobloky jsou takovým velkým bohatstvím, které naše domy mají, a když se pěkně upraví, tak mohou sloužit všem, kteří bydlí v domě, nebo bydlí dokonce v celém bloku. Takže velmi podporujeme nezastavování vnitrobloků a jejich úpravu, aby byly použitelné pro sousedy,“ řekl Jan Čižinský, starosta MČ Praha 7.

Do přehlídky Rozkvetlá sedmička bylo přihlášeno 7 domů, a uděleno bylo v hlasování o cenu veřejnosti přes 940 hlasů.

„Byly dvě možnosti jak hlasovat, jednak jsme na facebooku zveřejnili fotky z jednotlivých vnitrobloků, tam lidi měli možnost lajkovat, podle toho jsme počítali hlasy, a další možnost byla vyplnit takový papírek, který jsme měli tady na úřadě na chodbě, kde byly vystavené fotky z jednotlivých míst,“ řekla Hana Třeštíková, radní MČ Praha 7.

Veřejnost nejvíce zaujal dům s překrásným vnitroblokem, o který je hned na první pohled, velmi dobře, pečlivě postaráno.

„Máme tady spoustu květin, zahradu, o kterou se tady stará naše paní zahradnice, a vlastně i paní majitelka, tohoto domu i vnitrobloku. V hezkém počasí se tady rozloží stolečky, a je tady možnost si sednout, popovídat si, takže se tady scházejí lidé ze sousedství a podobně,“ řekl Tom Tychtl, návštěvník vnitrobloku.

Našim cílem je vlastně podpořit občany, kteří se na vlastní pěst starají o své okolí, to znamená zvelebují své předzahrádky a vnitrobloky, tak je tím motivovat, že si jejich práce vážíme, že jsme rádi, že se někdo takhle stará o zeleň kolem sebe,“ řekla Hana Třeštíková.

Podobná přehlídka by se už na jaře v Praze 7 mohla znovu opakovat, a záměrem je přidat i akce, jako je například sousedské grilování. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu