• Načítám...
>

Praha 8 slavila 30 let od sametu posvícením

  • 17. listopadu 2019,
  • 20:21,
  • PRAHA 8,
  • Kristýna Svobodová

Výročí 30 let od sametové revoluce se dá oslavit různě. V Karlíně si řekli, že nejlepší bude, když se dá dohromady dobré jídlo a pití. Uspořádali proto Karlínské posvícení. Návštěvníci si tak mohli pochutnat na svatomartinské huse a husích specialitách a ochutnat z několika druhů svatomartinského vína.

Reklama

Výročí 30 let od sametové revoluce se v Praze 8 rozhodli oslavit svatomartinskou husou. V neděli 17. listopadu tak na Karlínském náměstí proběhlo tradiční posvícení.

"Je to takové sousedské setkání. Chceme aby se lidé potkávali, protože i před 30 lety to znamenalo to, že se revoluce nedělala z obýváku, ale museli ze svých domovů odejít a potkávat se. Takže to tady znovu chceme obnovit," řekla Hana Krausová, předsedkyně pro kulturu a volný čas MČ Praha 8.

Akce návštěvníkům nabídla samozřejmě tradiční svatomartinskou husu nebo třeba svařené víno, nejrůznější typické posvícenské pochutiny nabídlo více než 40 stánkařů.

"Máme všechny druhy vín. Teď máme nově Svatovavřinecké rosé, jak suché, tak polosladké i sladké. A jinak máme výborného Müllera. To je asi naše nejlepší víno," řekla Karolína Smilovská, stánkařka.

"My jsme až z Krkonoš od Trutnova, od Pece pod Sněžkou, a děláme vše podle staročeských receptů. Takže mrkváče s povidly, makové rohlíčky, slaný a sladký štrúdl a podobně," řekla Tereza Línková, stánkařka.

anketa

Karlínské posvícení mělo navíc obnovit tradici trhů, které byly přerušeny kvůli nedávné rozsáhlé rekonstrukci Karlínského náměstí. Trhy by se sem měly vrátit už na jaře příštího roku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu