• Načítám...
>

Další zastávka Kinobusu byla v Bohnicích

  • 6. srpna 2020,
  • 23:34,
  • PRAHA 8,
  • Ondřej Švec

Oblíbený Kinobus vyráží i letos po Praze, aby na celkem 11 zastávkách nabídl divákům zcela zdarma přehlídku nejrůznějších filmů. Tentokrát se od pondělí do čtvrtka zastavil v Praze 8, kde se závěrečný večer promítal český snímek Staříci. Do improvizovaného venkovního kina s nafukovacím plátnem dorazily desítky lidí, kteří si venkovní promítání v atmosféře letní Prahy opravdu užili. Pojďte se společně s námi podívat, jak se takové pojízdné kino staví a připomeňme si také, jak originální nápad vznikl.

Reklama

Kinobus Dopravního podniku hlavního města Prahy zastaví celkem na 11 zastávkách. Jednou z nich byly i Bohnice, kde se večer od pondělí do čtvrtka promítala čtveřice filmů.

Než ale mohlo představení začít, muselo se napřed celé provizorní kino postavit.

"Staví se to celé zhruba dvě hodinky. Musí se vyndat a zatížit plátno, rozmístit lavičky, kterých máme okolo padesáti. Asi hodinku před projekcí připravujeme film  k promítání," popsal Filip Krahulík, organizátor akce.

Kinobus už takhle projíždí Prahou třináctou sezónu a u lidí se těší stále větší oblibě. A jak už to u takovýchto nápadů často bývá i tenhle vznikl při studiu na vysoké škole. 

"Nejprve to byl jen malý projekt. Pak si akci pod sebe vzal Dopravní podnik hlavního města Prahy a tak jezdíme po městských částech a přinášíme lidem zadarmo  zábavu," konstatoval Filip Krahulík, organizátor akce.

V Praze 8 se i za podpory Městské části v závěrečný čtvrteční večer promítal český snímek Staříci, na který se diváci hodně těšili.

Anketa

Lidem v Bohnicích se filmový večer líbil

"Moc se těším na film Staříci a jsem ráda, že se zde něco takového koná."

"Docela se těšíme. Přišli jsme, protože je to zadarmo a je to fajn."

"Kinobus mě už několikrát unikl a dnes musím říci, že je to jednička."

Kinobus se sice s Bohnicemi rozloučil, ale jeho jízda pokračuje dál. Další zastávkou budou už v pondělí Letňany. Svou jízdu pak zakončí v září na Hůrce. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu