• Načítám...
>

Praha 8 otevřela odběrové místo

  • 2. listopadu 2020,
  • 15:04,
  • PRAHA 8,
  • David Wilczek

Praha 8 otevřela nové odběrové místo v areálu Polikliniky Mazurská. Využívat ho mohou samoplátci i lidé s žádankou od lékaře či hygienika. Zájemci se musí předem objednat.

Reklama

Občané Prahy 8 mohou využít nové odběrové místo, které vzniklo v areálu Polikliniky Mazurská. Městská část tak reaguje na zvýšenou poptávku lidí, kteří se chtějí testovat na Covid-19 a velkou vytíženost odběrového místa v Nemocnici Na Bulovce.

"Proto i MČ Praha 8 sama od sebe se v rámci své iniciativy rozhodla spolupracovat se společností AeskuLab a otevřít odběrové místo. Logicky to navýší testovací kapacitu, která je klíčová ke zvládnutí epidemie Covid- 19," řekl Radomír Nepil, zastupitel MČ Praha 8. 

Odběrové místo je otevřeno od pondělí do čtvrtka mezi 8. a 15. hodinou. S tím, že od 11:00 - 12:00 je pauza. Zájemcům se doporučuje využít rezervační systém, který naleznou na webových stránkách Aeskulab.cz.

"Dá se tady zaplatit bezkontaktně přímo na místě a do budoucna plánujeme, že ta platba proběhne přímo přes ten objednávkový reservační systém. Pacient jen dorazí na místo, kde bude odebrán a následně mu výsledky a všechny informace dorazí elektronicky do emailu," řekl Kamil Doležel, ředitel společnosti AeskuLab. 

Zdravotníci jsou schopni odbavit jak samoplátce, tak i lidi s elektronickou žádankou od lékaře či příslušné hygienické stanice. S tím, že výsledek testu jim bude oznámen do 48 hodin.

"Celková kapacita toho odběrového místa bude denně 190 odběrů, kdy v jednom boxu zvládneme 120 odběrů, to jsou ti indikovaní pacienti, kteří přicházejí s e-žádankou a v tom druhém boxu budeme dělat zhruba 70 odběrů," řekl Kamil Doležel. 

Praha 8 chce otevřít odběrové místo i v režimu drive in. To by mělo vzniknout na parkovišti krytého bazénu Šutka.

"Na odběry například z vozidla máme připravené parkoviště u bazřekl Jan Vítek, místostarosta MČ Praha 8. 

V případě potřeby plánuje městská část otevřít další čtyři odběrová místa. Například na Palmovce či v Ďáblicích u Polikliniky Čumpelíkova.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu