• Načítám...
>

Prahu 8 povede i nadále Ondřej Gros

  • 4. listopadu 2022,
  • 9:23,
  • PRAHA 8,
  • Jaroslav Šetlík

V čele osmé městské části bude v následujících čtyřech letech stát koalice složená z ODS, ANO, TOP 09, STAN a Patriotů pro Prahu 8. V pětačtyřicetičlenném zastupitelstvu mají tyto strany dohromady 27 křesel. Starostou bude Ondřej Gros z ODS, který povede městskou část druhé období.

Reklama

V čele osmé městské části bude v následujících čtyřech letech stát koalice složená z ODS, ANO, TOP 09, STAN a Patriotů pro Prahu 8. V pětačtyřicetičlenném zastupitelstvu mají tyto strany dohromady 27 křesel. Starostou bude Ondřej Gros z ODS, který povede městskou část druhé období.

"Nečeká nás vůbec lehké období, já si nedovolím tvrdit, že budeme dělat nějaké velké investice, protože budeme mít velké problémy, jako nakonec celá země, s rozpočtem. Můj cíl je hlavně ustát finančně následujíc dva roky a to, co chceme určitě udělat, je výstavba nové školy na Rohanském ostrově, protože na to skutečně finance budeme mít a jinak to skutečně bude těžké období, ale já věřím, že to zvládneme," řekl Ondřej Gros, starosta MČ Praha 8.

Během své řeči starosta Ondřej Gros také připomněl, že pro radnici je nutné mít dobrý vztah a spolupracovat s Magistrátem hlavního města. To je totiž potřebné při řešení některých klíčových cílů městské části.

"Moje velké přání je skutečně něco provést s bezpečností u stanic metra, taková ta frekventovaná místa, kde máme skutečně bezpečnostní problémy ve spolupráci s hlavním městem Prahou," řekl Ondřej Gros, starosta MČ Praha 8.

Na ustavujícím zastupitelstvu byla zvolena také devítičlenná rada. V opozičních křeslech zasednou zastupitelé koalice Osmička žije a Praha Sobě, Piráti a rovněž koalice SPD a Trikolora.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu