• Načítám...
>

V Praze 8 - Dolních Chabrech vyrůstají Nové Chabry

  • 10. července 2024,
  • 8:55,
  • PRAHA 8,
  • Ladislav Jakub

.

Reklama

V Praze 8 - Dolních Chabrech vzniká úplně nová čtvrť. Společnost Star Group oficiálně zahájila stavbu nových 250 bytových jednotek. Postaví je vedle těchto současných a vedle komunitního centra, které zároveň provozuje.

Byty se budou nacházet v 10 nejmodernějších bytových viladomech a noví obyvatelé by se sem mohli stěhovat už na konci roku 2026. V okolí se nachází i obchody a služby, školka i hřiště a plánuje se i rozsáhlý park.  Izraelský developer působí v České republice už přes 20 let. 

"Máme v Česku řadu velkých projektů, stavíme například v Libni, stavíme na Vinohradech, v minulosti jsme stavěli také například v Kejřově mlýně, v Kejřově parku, ale toto je největší projekt, který aktuálně zpracováváme. Až bude vše hotové, tak to bude obsahovat až 1300 bytových jednotek," řekl Tal Grozner, ředitel české pobočky firmy Star Group.

Uspořádání moderního bydlení je trochu jiné, než známe třeba z bytů v centru metropole. 

"V těchto dvou etapách investor a projektanti kladli velký důraz na parkovací stání, protože obecně v Praze je problém s parkováním, takže vychází v přepočtu zhruba 1, 3 parkoviště na jeden byt," řekl Jiří Podaný, ředitel společnosti Swietelsky.

"Dnes se hodně dbá na prostorné venkovní prostory, když to tak řeknu, krásný velký balkón, úžasná terasa, zelená předzahrádka, takže si myslím, že projekt Nové Chabry tohle vše ve svých dispozicích má, ale v nových etapách je to ještě více akcentováno a v samotných dispozicích jsme věrni tomu, co je tady založeno, to znamená dostatek úložných prostorů," řekla Jana Mastíková, hlavní architekta projektu, studio LOXIA.

Je to nejen o umístění na okraji hlavního města, ale také o lidech. 

"Já si myslím, že tady jste daleko blíže zeleni, jste daleko blíže té možnosti utéct z Prahy ven, nejen z Prahy, ale z toho rušného centra. Je to více osobní, je to více sousedské, není to tolik anonymní, jako v centru města," řekla Jana Mastíková, hlavní architekta projektu, studio LOXIA.

A podle starého izraelského zvyku se pro štěstí nových nájemníků hází do základů stavby mince.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu