• Načítám...
>

V Čakovicích proběhlo tradiční posvícení

Na náměstí Jiřího Berana v městské části Praha - Čakovice to i letos ožilo již tradiční oslavou posvícení, která se zde těší velké oblibě. Pro návštěvníky byl i letos připraven bohatý program, nechyběli hvězdní hosté a samozřejmě ani spousta stánků.

Reklama

Čakovické posvícení je již tradiční oblíbenou akcí, kterou městská část Praha - Čakovice pořádá, která se každý rok těší stále větší oblibě. To letošní se neslo v duchu country, nechyběl bohatý program, hvězdní hosté, pouťové atrakce, spousta skvělého jídla, pití, prostě oslava jaksepatří.

"Je to tradiční akce tady v Čakovicích, která se koná k výročí posvěcení kostela vždy první říjnovou sobotu. Je to taková akce, kde jsou tradičně kolotoče, stánky a je to opravdu taková společenská akce. Je to naše největší událost, na které se schází nejvíce lidí tady v Čakovicích," řekl Jiří Vintiška (ODS) - starosta MČ Praha - Čakovice.

"Letos jsme se tady sešli již popatnácté a vzhledem k tomu, že jsme se rozhodli udělat tento ročník tematický, jak vidíte, je to country, tak jsme měli s přípravami více práce a museli jsme začít už od ledna, abychom sem nahnali co nejvíce kapel, které tu country scénu brázdí už dlouhou dobu," řekla Kateřina Marszálková - pořadatelka akce.

A jelikož si dali v Čakovicích na přípravách posvícení i letos opravdu záležet, vystoupila například legenda české country scény skupina Fešáci s Michaelou Tučnou, Věra Martinová a další.

Avšak nejen skvělá hudba, zábava a dobré jídlo byly cílem letošního ročníku.

"Hlavně se potkat, to je asi nejdůležitější," řekl Jiří Vintiška (ODS) - starosta MČ Praha - Čakovice.

"Je to krásné. Miluji tyto komunitní akce, kde se prostě mohou sejít sousedé, přátelé, poveselit se, pobýt tady spolu a já jsem velikým fandou posvícení a podobných akcí. Miluji je," řekla Vladimíra Ludková (ODS) - místostarostka MČ Praha 8.

A jak se na posvícení líbilo návštěvníkům?

"Líbí se mi, že tady mají country, protože to není časté na těchto akcích a country mám ráda, protože to poslouchají členové mé rodiny a asi to, že je tady široký sortiment, výběr, jídlo, vše možné, pití, každý si vybere to své."

"Začíná se to rozjíždět hezky."

"My jsme tady letos poprvé, ještě jsme tu nebyli a určitě hned na začátku se mi líbil ten program, co tam tančili na podiu, dětem se to líbí, takže jsme spokojení a dali jsme si vynikající vinnou klobásu, takže spokojenost."

Pokud jste letošní posvícení náhodou nestihli, již teď se můžete těšit na jeho příští ročník. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu