• Načítám...
>

Rohanský ostrov se promění k nepoznání

  • Včera,
  • 11:11,
  • PRAHA 8,
  • Lucija Veselá

Během pár let se Rohanský ostrov na Praze 8 promění v novou čtvrť nabízející spoustu možností.

Reklama

Občané Osmičky se mají na co těšit, Rohanský ostrov se během pár let promění k nepoznání. Vznikne nová čtvrť Rohan City se spoustou zeleně, promenádami, veřejnými bulváry, ale také například škola, bydlení či nový park Maniny.

"My jsme chtěli představit místním nebo celé komunitě kolem Invalidovny a Karlína, co se bude na tom Rohanském ostrově dít do budoucna, nejen ohledně toho developmentu, který tam vzniká a té nové výstavby, ale i navazující občanské povinnosti, jako je třeba park a nebo nová škola," řekl Radomír Nepil (ANO) - místostarosta MČ Praha 8.

Aby občané Osmičky věděli, co je čeká, uspořádala městská část tematickou výstavu, která je s celým projektem seznámí. 

"Výstavu jsme zrealizovali proto, abychom seznámili občany Karlína a Invalidovny, co se bude dít na Rohanském ostrově do budoucna, aby věděli, jaké jsou plány jak v městské části, tak i magistrátu, ale také soukromých investorů," řekl Radomír Nepil (ANO) - místostarosta MČ Praha 8.

Na zástavbě části Rohanského ostrova spolupracuje městská část Praha 8, hlavní město Praha a soukromý investor.

"My na tom našem čtyř hektarovém území připravujeme projekt za 15 miliard korun, bude tam zhruba 1000 bytů administrativní budovy a samozřejmě dáváme velký důraz na průchodnost, aby se lidé dostali od metra k řece, kde bude plánován od IPR velký městský park, který bude zohledňovat i protipovodňová opatření a ten park bude mít 56 hektarů, takže opravdu ta symbióza bydlení u řeky s přírodou a přitom vlastně v centru města už v Praze není opakovatelná, proto jsme přizvali na spolupráci pět architektonických studií, která se podílí na různorodosti té čtvrti," řekl Jiří Ochetz - člen představenstva investora J&T.

"Já si myslím, že v rámci Prahy ten park bude zajímavý právě tím, že skutečně bude ležet na břehu řeky Vltavy, ne, že bychom v Praze takové parky neměli, ale mezi řekou a městem bude skutečně jen volný přírodní prostor, který skončí až cyklostezkou, která povede před tou budoucí zástavbou," řekl Michal Fišer - architekt parku Maniny.

Takže si zde na své přijde opravdu každý. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu