• Načítám...
>

V Kolbenově ulici budou zelené tramvajové pásy

  • 3. srpna 2018,
  • 10:08,
  • PRAHA 9,
  • Lukáš Kubát

Tramvajové pasy, které vyplňují betonové panely, se pomalu ale jistě stávají minulostí. Tramvajové pásy dostávají nové povrchy, zejména tak kde to doprava umožňuje, se mezi koleje zasazuje tráva, to zvyšuje nejen estetickou úroveň, ale má vliv i na klima v ulicích.

Reklama

V souvislosti s rekonstrukcí tramvajových tratí se mění i tramvajové pruhy. Těch nevzhledných betonových ubývá a naopak prudce stoupá počet těch zelených, kdy se mezi kolejemi setkáme s trávou. V Praze 9 už je to třeba v ulici Sokolovská u obchodního domu Harfa a v současnosti se ozeleňuje další z klíčových tratí.

"Poslední rekonstrukce, která zbývá na Praze 9, je Kolbenovy ulice, která byla už nejstarší tramvajovou tratí a samozřejmě jsme usilovali o to, protože na Kolbenově nejsou žádné stromy, aby celý ten pás byl zelený, aby se to zklidnilo a aby trošku prozelenala celá ta prašná ulice, aby se zklidnil i hluk," řekl Tomáš Portlík, místostarosta MČ Praha 9.

Takzvané zelené pásy budou procházet celou ulicí - hned od křižovatky s ulicí Freyova.

"Jsou hned od začátku a budou až úplně do konce, to znamená mezi Prahou 14 a 9, což je průmyslová ulice," řekl Tomáš Portlík.

Díky tomu, že se zazelená tramvajová trať v Kolbenově ulici, bude Praha 9 patřit mezi městské části s největším počtem zelených pruhů na tramvajových tratích.

"Celá ta Poděbradská a Kolbenova jsou bývalé tovární čtvrti, tak jsme usilovali o to, aby se tyto rušné ulice zazelenaly a kdybych to vyjádřil podílem, tak s Prahou 6 bude mít Praha 9 ten podíl největší z hlediska té zeleně uvnitř těch tratí," řekl Tomáš Portlík.

anketa

Kompletně zazelenat by se tramvajová trať v Kolbenově ulici měla během několika dnů. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu