• Načítám...
>

I přes silný déšť lidé rozsvítili strom na Střížkově

  • 3. prosince 2018,
  • 15:18,
  • PRAHA 9,
  • Jan Varga

I na Střížkově se rozzářil vánoční stromek. Spolek místních obyvatel zajistil jeho ustavení, ozdobení a uspořádal také jeho slavnostní rozsvícení. I když akci nepřálo počasí, lidé do parku Václavka přesto dorazili a od první adventní neděle už se mohou těšit ze svítícího vánočního stromečku.

Reklama

Na Střížkově se opakovala situace ze Staroměstského náměstí, také tady na sebe stromeček nechal dlouho čekat a rozsvítil se až na třetí pokus. Celé akci navíc nepřálo počasí, protože vydatně pršelo. Lidé ale přes to přišli a vytvořili opravdu přátelskou rodinnou atmosféru. 

anketa

Rozsvícení stromku zorganizovalo místní Spolek za veselejší Střížkov. Jeho členové strom sami pokáceli, převezli do parku Václavka, postavili a vyzdobili.

"Je to stříbrný smrk, byl mnohem těžší, takže i v partě 10 chlapů bylo dost těžké ho naložit a posléze ručně postavit, protože my vše děláme bez mechanizace. Pouze ten převoz probíhá na vozíku za osobním vozem. Stromek nám byl věnován MČ Prahou 9, protože je z lokality Prahy 9, což je poprvé v historii, děláme to asi 15 let, co je stromek z Prahy 9. Jsou nové světelné řetězy a je to v podstatě jen v kulatých ozdobách," řekl Roman Holk, předseda Spolku za veselejší Střížkov.

Silný déšť lidi neodradil od toho, aby postáli a popovídali si třeba u dobrého svařáku, který byl pro všechny připraven ve stánku. Zdárnou akci symbolicky zakončil předseda spolku zazvoněním na zvoničku v podobě místního patrona.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu