• Načítám...
>

Čakovické posvícení navštívila i Saxana

Čakovická radnice i letos, začátkem října, uspořádala tradiční posvícení. Konalo se na náměstí Jiřího Berana a v přilehlých ulicích. Pro návštěvníky byly, kromě dobrého jídla a pití, připraveny pouťové atrakce, bohatý hudební program, a také slunné počasí, které celé akci dodalo atmosféru babího léta.

Reklama

Přesně tak probíhalo tradiční Čakovické posvícení. V pohodě. Nechybělo jídlo, pití, zábava pro malé a velké a hlavně skvělá atmosféra.

"Na posvícení najdou lidé jednak spoustu zajímavých stánků, především s různými dobrotami. To hlavní je samozřejmě na pódiu, kde je poměrně bohatý program. A pak to je samozřejmě to, co patří k posvícení, tedy i kolotoče. My se snažíme ale samozřejmě zdůrazňovat původní tradici, kdy posvícení byla událost k výročí posvěcení kostela. A proto i u kostela probíhá program," uvedl Jiří Vintiška, starosta MČ Praha-Čakovice.

Zábavu na pódiu rozjeli komici i zpěváci a mezi nimi třeba i Petra Černocká.

"Když se hraje venku, ještě za dobrého počasí, tak to je senzační. To já mám asi ze všeho nejraději," konstatovala Petra Černocká, zpěvačka.

My jsme tady dnes na posvícení. Co vy si tak dopřáváte? Co máte ráda za pochutiny?

"A tak, ten repertár těch poutí znám. Ty věci jsou spíše pečené, kdežto zmrzlinář tam bývá jeden jediný, a to ještě nemá tu, co mám já ráda. Já jsem hodně na tu zmrzlinu," konstatovala Petra Černocká, zpěvačka.

Mezi hosty nechyběl ani David Drahonínský, čakovický obyvatel a hlavně čerstvý držitel zlaté medaile z paralympijských her v Tokiu za lukostřelbu. 

"Tak bylo to hezké, když mi lidé zatleskali. Já jsem extra oslavy neměl po paralympiádě. S kamarádem v Liberci jsme si opekli vuřty. Sešli jsme se s jeho rodinou. Takže to bylo příjemné. určitě. Myslím si, že tady jsou slušní lidé v Čakovicích. Jasně se vždy najde ve stádě nějaký blbec, ale myslím si, že se tady máme dobře v Čakovicích. A líbí se mi tady," řekl David Drahonínský, zlatý paralympionik.

A dobře se tam má nejen David.

ANKETA

Program Čakovického posvícení pokračoval až do hluboké noci. A už teď se připravuje další ročník.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu