• Načítám...
>

Spolkový den v Čakovicích představil sport i kulturu

V pražských Čakovicích se konal 11. ročník Spolkového dne. Letos se na této akci prezentovalo 29 spolků a institucí z oblasti sportu, kultury a jiných volnočasových aktivit. Spolkový den organizovaly za podpory MČ Praha - Čakovice spolky Bílej mlejn a Keramický ateliér Střípek.

Reklama

Za krásného letního počasí se v čakovickém zámeckém parku pod zámkem setkaly různé instituce a spolky, aby veřejnosti představily své aktivity. Tradičně se zde konal Spolkový den. Tentokrát už jeho 11. ročník. Organizátory akce byly spolky Bílej Mlejn a Keramický ateliér Střípek. Podporu poskytla zdejší radnice.

"Na tomto dni se setkávají různé instituce a spolky z naší městské části, to znamená nejen z Čakovic, ale i z Miškovic a Třeboradic. V letošním ročníku je tady 28 stánků, na kterých se prezentují spolky, respektive prezentují svou činnost a jeden spolek tu má vystoupení na pódiu, ten nemá svůj samostatný stánek," řekl Jiří Vintiška (ODS), starosta MČ Praha - Čakovice.

Akce začala slavnostním nástupem. Pak už se jednotlivé spolky přesunuly do svých stanů, kam si zájemci mohli přijít pro bližší informace o jejich činnosti a aktivitách.

"Jsme oddíl Taekwon-do Dan-Gun, na Praze 9 - Prosek máme základnu, kde už působíme 33 let, což je docela hodně, si myslím, následně jsme otevřeli pobočky v Čakovicích, Kbelích, Holešovicích, Líbeznicích, Čelákovicích, protože pod naším vedením máme spoustu úspěchů," řekl Otto Santner, trenér Taekwon-do Dan-Gun.

Své místo zde měli třeba také zástupci čakovického komunitního centra.

"Naše komunitní centrum se věnuje především seniorům, máme pro ně různé kroužky a aktivity, potom máme i kroužky pro děti a máme i tvořivé dílny, workshopy, komunitní kuchyňku, takže plánujeme komunitní vaření a na konci roku budeme mít i komunitní záhony, takže budeme i pěstovat," řekla Michaela Kubernatová - KC Sýpka.

Zastoupen zde byl dále například Sousedský třeboradický spolek nebo sportovní klub ze stejné části.

"Věnujeme se starým tradicím našich babiček a dědečků," řekla Hana Huspeková, Sousedský třeboradický spolek.

"A proto pořádáme akce jako Velikonoční pomlázka, Sousedský třeboradický advent, Sousedské třeboradické Velikonoce a další," řekla Michaela Šimunková, Sousedský třeboradický spolek.

"My nabízíme fotbalové zápasy, pohybovou průpravu pro děti v nejmenším věku a máme 8 mládežnických mužstev," řekl Jakub Čáp, Spolek SK Třeboradice.

Součástí akce, která svou povahou nepochybně zase o něco více sblížila občany příslušných městských částí, byl jako tradičně doprovodný program. Nezapomnělo se ani na občerstvení v klasickém českém duchu. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu