• Načítám...
>

Ve všech tramvajích bude možné platit kartou

  • 17. dubna 2019,
  • 17:59,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Od konce dubna bude možné ve všech pražských tramvajích platit za jízdné bezkontaktní platební kartou. Dopravní podnik hlavního města plánuje terminály umístit i do autobusů a vlakových souprav metra.

Reklama

Od 26. dubna si budou moci Pražané zakoupit jízdenku bezkontaktní platební kartou ve všech tramvajích. Doposud to bylo možné jen na linkách 18 a 22.

"Ve všech tramvajích budou terminály umístěny u prostředních dveří, kromě tramvají 14, ty budou mít dva ty terminály, jelikož prostřední dveře nemají. Cestující poznají to místo bezkontaktního placení podle speciálních polepů, které jsme umístili na dveře tramvají," řekla Aneta Řehková - tisková mluvčí DP hl. m. Prahy.

Dopravní podnik chce jít mnohem dál. Tuto službu plánuje zavést i do autobusů.

"Počítáme, že ještě letos vypíšeme výběrové řízení a v příštím roce by mohly být autobusy osazeny. V tuto chvíli je možné platit bezkontaktní platební kartou již ve všech příměstských autobusech," řekla Aneta Řehková - tisková mluvčí DP hl. m. Prahy.

V případě, že nebude toto zařízení fungovat, cestující mohou uplatnit reklamaci.

"My si ověříme, zda skutečně ten systém měl nějaký výpadek," řekla Aneta Řehková - tisková mluvčí DP hl. m. Prahy.

Dopravní podnik hl. m. Prahy zvažuje instalaci platebních terminálu i do vlaků metra. Zda je tento krok reálný, bude jasné až na konci dubna, kdy se má sejít vedení představenstva podniku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu