• Načítám...
>

Galerie Smečky nabízí výstavu koláží

  • 16. května 2019,
  • 12:06,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Tvorbu Michala Cihláře můžete vidět v Galerii Smečky. Konkrétně jeho koláže, které autor představuje na retrospektivní výstavě vůbec poprvé. Expozice má podle organizátorů ambice zaujmout i ty, kteří návštěvy galerií obvykle nevyhledávají.

Reklama

Výstavu koláží grafika Michala Cihláře můžete vidět v Galerii Smečky. K vidění tu je také úplně první autorova koláž, která byla vytvořena 5. listopadu 1965.

"Tato výstava je pro mě de facto unikátní, poněvadž ukazuje jenom moje koláže. Já jsem známý jako grafik, poněvadž dělám dlouhá léta linoryty. A to, že dělám koláže, vlastně celkem málokdo ví. A díky Pražské plynárenské a této úžasné galerii v ulici Ve Smečkách se i naskytla možnost ukázat věci, moje koláže, za 50 let," řekl Michal Cihlář, grafik.

"My si prostě myslíme, že je potřeba aby městská společnost něco vracela do města. My kolektujeme umělecká díla. Máme sbírku, která je zaměřená na koláže a zrovna dnes jsme tady u dalšího skvělého grafika a kolážisty," řekl Pavel Janeček, předseda představenstva Pražské plynárenské.

Koláže jsou vystavené také vy výlohách galerie. To ale není jediné, čím je tato výstava zajímavá.

"Je tady asi 7 okruhů, které jsem naplnil od pop-artu až po moje cestovní deníky. Je tady sklep věnovaný jenom těm cestovním deníkům. To je takový fenomén, že už od roku 1989 si píši cestovní deníky. Kamkoliv jedu, dělám si cestovní deník, nosím ho v kalhotách v zadní kapse," řekl Michal Cihlář.

Všech 90 deníků si tu mohou návštěvníci prohlédnout v originálním provedení. Do teď byly k vidění pouze jejich kopie. Výstavu můžete navštívit v Galerii Smečky od úterý do soboty vždy mezi 11:00 a 18:00 až do 29. června.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu