• Načítám...
>

V Tyršově domě se plavalo o pohár MČ Praha 1

  • 20. května 2019,
  • 22:14,
  • PRAHA,
  • Lenka Castillo

Tyršův dům opět hostil plavecké závody, tentokrát s názvem O pohár MČ Praha 1. Zúčastnili se jich plavci všech věkových kategorií. Více informací pro vás má Lenka Castillo.

Reklama

Tento rok již druhý plavecký závod, který stírá věkové rozdíly, se zdarma opět uskutečnil v Tyršově domě na Malé Straně. O pohár MČ Praha 1, který se zde každoročně koná, soutěžili děti, dospělí i senioři. A jak je tomu při těchto závodech zvykem, na vše pečlivě dohlížel ten nejvíce povolaný.

"Věkové kategorie začínají před věkem 7 let. To je ta první kategorie. Končí to věkem 61 až nekonečno," řekl Karel Kovařovic, organizátor závodu.

Soutěžících bylo zhruba 50.

"Zajímavé na tom je, pro mě, který se opakovaně tohoto závodu účastní nebo ho organizuje, že se lidé systematicky na ten závod připravují. Připravují se celé rodinné týmy," řekl Karel Kovařovic.

Pravidelně ve 2 věkových kategoriích soutěží i tato rodinka. Celkem však byli soutěžící rozděleni do 8 skupin. Téměř v každé se objevil někdo, jemuž plavání přináší především radost. A plavalo se volným stylem.

anketa

Závodu se každoročně účastní i lidé zrakově postižení.

"Už jsem tady asi pošesté," řekla Martina Policarová, zrakově postižená plavkyně.

Vítězům a účastníkům plavecké soutěže přišel předat poháry radní z MČ Praha 1, v jehož gesci podobné aktivity jsou. Nezapomněl připomenout, že organizace takové akce je zásluhou více osob.

"Já jsem velice rád, že se ta akce dělá čtyřikrát ročně, že nám to umožňuje sokolská obec a že MČ může zajistit tuto akci," řekl Petr Burgr, radní MČ Praha 1.

Další plavecké závody jsou již naplánovány. Konat se budou opět v bazénu Tyršova domu. Takže pokud se jich chcete zúčastnit, zaškrtněte si v diáři 22. září.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu