• Načítám...
>

Město zajišťuje péči o raněná zvířata

  • 13. června 2019,
  • 15:05,
  • PRAHA,
  • Jana Holubová

V Jinonicích vznikne zbrusu nová záchranná stanice pro raněná zvířata. Stavba nových voliér, ordinací a prostor pro zaměstnance by měla začít v příštím roce. Upravují se i některé zookoutky, které činnost záchranné stanice doplňují.

Reklama

Záchranná stanice pro zvířata v Jinonicích poskytuje už několik let útočiště a péči raněným či nemocným zvířatům. Stanice je ale v kritickém stavu a čeká ji tak rozsáhlá rekonstrukce. Navíc raněných zvířat, která potřebují ošetření, přibývá.

"Jen v loňském roce bylo těch zvířat, která stanice ošetřila, více než 4 700. To číslo neustále narůstá a je potřeba to zázemí, jak pro ta zvířata, tak i pro pracovníky, kteří se o ta zvířata starají, výrazně zlepšit," řekl Petr Hlubuček, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Během přestavby, která by měla začít v příštím roce, vzniknou nové voliéry, ordinace i jednotka intenzivní péče. Nová záchranná stanice by měla stát 120 milionů korun. Pomoc zvířatům v Praze poskytuje také 5 zookoutků.

"Fungují jako detašovaná pracoviště Záchranné stanice. Fungují už od roku 2012 a jsou zde umisťována zvířata, které již nemůžeme vypustit zpět do pražské přírody," řekl Václav Nejman, vedoucí Záchranné stanice a lesních zookoutků.

"Jsou to historické ohrazené prostory kolem hájoven, které většinou vznikly taktéž pro nějaká opuštěná či zraněná zvířata," řekl Petr Hlubuček.

Zookoutky navíc slouží nejen zvířatům ale také veřejnosti. V Hostivaři si např. mohou návštěvníci prohlédnout daňky, muflony či různé druhy kachen.

"Koutky jsou volně přístupné, nic se tam neplatí. Je tam nonstop provoz. Jediná věc, o kterou žádáme návštěvníky, je aby nám místní zvířata nekrmili, protože většinou neví co jim dávat a zvířata pak mají velké zažívací problémy, které občas končí i smrtí chovaných zvířat," řekl Václav Nejman.

Zookoutky i nově vybudovaná záchranná stanice by měly být kapacitně dostačující. Nové prostory pro pracovníky stanice navíc poskytnou kvalitnější zázemí pro ty, díky kterým zvířata dostávají druhou šanci na život.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu