• Načítám...
>

Mezinárodní fotbalový turnaj vyhrála Slavia

  • 21. června 2019,
  • 0:45,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

V Praze 5 se odehrál mezinárodní fotbalový turnaj. O putovní pohár International Football Summer Prague Cup 2019 se utkali hráči mladší 11 let z 12 sportovních klubů světa.

Reklama

Na hřišti SK motorlet v Praze 5 se odehrál druhý ročník mezinárodního turnaje ve Football Summer Prague Cup 2019.  O putovní pohár a cenné kovy se utkalo 12 týmů. Zápasy se hrály ve zkráceném čase 20 minut.

"Je tady 12 týmů, 6 zahraničních a 6 českých. Hraje si zde každý s každým, což je nejspravedlivější systém. Má to prestiž a úroveň. Přirovnal bych to spíše k reprezentační akci," řekl Marek Opočenský, hlavní trenér mládeže Motorlet Praha.

Tento turnaj vznikl hlavně díky finanční podpoře radnice Prahy 5.

"Vzali jsme to na svá bedra. Je to skvělá věc, rozvoj kopané od raného věku. Myslím si, že to jsou dobře vynaložené prostředky," řekl Štěpán Rattay, radní MČ Praha 5.

"Nejdůležitější je, že se tady sešli z mnoha zemí a měst. Měli možnost se i porovnat," řekl Daniel Mazur, starosta MČ Praha 5.

Jednotlivé týmy odehrály během dvou dnů celkem 11 utkání. Vítězství nakonec vybojoval fotbalový tým SK Slavia Praha.

"Byla to naše rozlučka s tímto ročníkem, ten ročník jsem přebral před třemi lety také na Motorletu, kde se klukům podařilo vyhrát, je to takové déjà vu po třech letech," řekl David Pilař, trenér SK Slavia Praha.

Druhé místo obsadil polský tým Legia Warszawa. Bronz vybojoval slovenský celek Akadémia Petržalka, který v minulém ročníku zvítězil. Ocenění dostali také nejlepší hráč, brankář i útočník.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu