• Načítám...
>

Odboru dopravněsprávních činností chybí lidé

  • 20. srpna 2019,
  • 14:32,
  • PRAHA,
  • Natálie Forsterová

Pražskému magistrátu chybí pět desítek zaměstnanců odboru dopravněsprávních činností. Ten sídlí v Business centru na Vyšehradě a zajišťuje například vydávání či výměnu řidičských průkazů.

Stáhnout video
Reklama

Registr řidičů na Vyšehradě. Místo, které pražští motoristé moc dobře znají. Úředníci tady řeší výměny i vydávání řidičských průkazů nebo třeba jejich ztrátu.

"Na tomto oddělení je zhruba 75 zaměstnanců. Je to samozřejmě ne úplně hodně, ale myslím si, že to zvládáme, máme docela propracovaný systém směnnosti, máme otevřenou většinu přepážek. To odbavování dnes díky už částečné digitalizaci agend probíhá relativně rychle. Můžete vidět, že dnes např. není v čekárně skoro nikdo, ty čekací dob jsou opravdu řádově minutové," řekl Milan Hubka, vedoucí odboru dopravněsprávních činností.

Odbor dopravněsprávních činností má v současné době 463 zaměstnanců. Ti ale na velký objem práce nestačí.

"Je to náš největší odbor na magistrátu. Magistrát má 2 050 zaměstnanců, tady je asi čtvrtina. Tady bych asi chtěl zmínit a upozornit na to, že hledáme 50 nových zaměstnanců. Na www.praha.eu jsou vypsaná výběrová řízení, takže kdo by chtěl, má tu možnost se přihlásit. Budeme určitě rádi," řekl Adam Scheinherr, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Nejvíce lidí tady chybí na přepážkách, kde si lidé vyřizují registraci vozidel. Schází ale i v sekci, která se zabývá projednáváním přestupků.

"Zde už se odehrávají přímo řízení o přestupcích konkrétních osob. Tedy zde projednáváme dopravní nehody, řízení pod vlivem alkoholu nebo návykových látek, jízdu na červenou, nepřiměřenou rychlost a podobně, tedy věci, kde je zjištěn konkrétní přestupce orgány policie," řekl Milan Hubka.

Kromě projednávání přestupků a práce u přepážek mohou noví zaměstnanci najít uplatnění i v podzemním archivu, kde jsou uložené veškeré spisy řidičů z celé metropole.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu