• Načítám...
>

V Cyklohráčku se svezete v novém voze

  • 21. srpna 2019,
  • 13:18,
  • PRAHA,
  • Lenka Castillo

Výletní vlak Cyklohráček má zcela nově upravený vůz. Nahradí původní motorový, který již byl z technických důvodů z provozu vyřazen. Speciální vlaková souprava si pro své cestující připravila několik novinek, které však zabaví i velké výletníky.

Reklama

Výletní vlak Cyklohráček je velkou dětskou hernou na kolejích a letos jezdí již šestou sezónu. Mimo jiné je zaměřený i na malé cestovatele, kteří mohou cestou na výlet zažít spoustu dobrodružství. Nyní na své cestující čeká nově upravený vůz, který nahradil původní motorovou esmeraldu.

"Tento vůz je vybaven všemi věcmi, které děti potřebují na hraní. Máme tady knihovničku, za mnou se nachází pískoviště z balonků, je tady možnost malování a u každého stolečku si můžete zahrát nějakou deskovou hru. Takže je tady maximální vyžití pro ty nejmenší děti," řekl Petr Tomčík, ředitel ROPID.

Kapacita celého vlaku zůstává zachována. Souprava je ale nyní řízena lokomotivou. Investice do opravy vlaku byla přibližně 3 miliony.

"Proběhly nátěry jednotlivých vozů a dále budeme pokračovat ještě v rekonstrukci toho řídícího vozu a také v rekonstrukci dalších částí vlaku," řekl Jakub Goliíš, obchodní ředitel ČD.

K letošní sezóně tedy došlo, kromě dodání nového modrého hracího vozu, k přelakování růžového vagónu a cyklo vozu. A právě růžový vagon je podle koordinátora Cyklohráčku nejoblíbenější.

"Máme tam takové plastové kuličky, míčky, které znáte z obchodních center. A to je vlastně u dětí nejoblíbenější atrakce tady z celé soupravy Cyklohráčku," řekl Tomáš Nedvídek, koordinátor Cyklohráčku, ROPID.

Souprava má také jeden nízkopodlažní vůz. Je určený především pro ty nejmenší. Po mikulášské jízdě se v něm dokonce plánují úpravy. Vymění se třeba koberec, pořídí se přebalovací pult nebo se zřídí malý bufet. Speciálním vlakem se můžete svézt z pražského Hlavního nádraží do královského města Slaný až do konce října dvakrát denně každou sobotu, neděli i svátky. A milovníci cestování jistě ocení novinku.

"Oproti loňské sezóně jezdíme dvakrát častěji až do Zlonic, do železničního muzea, kam to jezdí každých 14 dní," řekl Filip Drápal, tiskový mluvčí ROPID.

A právě ve spolupráci s muzeem vznikne i nová hra na motivy tzv. cesty za zlatým pokladem, kterou si mohou rodiče s dětmi ve Slaném zahrát.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu