• Načítám...
>

Bezkontaktní platbou přispějete Lince bezpečí

  • 12. září 2019,
  • 15:24,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Nákupem jízdenek v pražských tramvajích podpoříte Linku bezpečí. A to díky novému projektu, do kterého se pražský Dopravní podnik zapojil. Z každé jízdenky, která bude zaplacena kartou, poputuje na podporu této krizové linky 25 haléřů.

Reklama

Linka bezpečí slaví 25 let. A při této příležitosti díky Dopravnímu podniku a jedné z bank můžete až do konce roku přispět na její fungování. Peníze poputují z každé jízdenky zaplacené kartou v pražských tramvajích.

"25 haléřů z každé prodané jízdenky přes bezkontaktní terminály ve všech pražských tramvajích bude pomáhat Lince bezpečí," řekl Petr Witowski, generální ředitel DP hl. m. Prahy.

"Což nám umožní rozšířit provoz, zvýšit kapacity a snížit počet dětí, které se nám bohužel v této době z těchto důvodů nemohou dovolat. My denně odbavíme 400 až 500 dětí, ale tisíc se nám nedovolá. A to je vlastně naším společným cílem s generálními partnery změnit," řekla Regina Jandová, PR manažerka Linky bezpečí.

Nejčastějšími problémy, se kterými se děti na Linku bezpečí obracejí, jsou problémy vztahové, ať už s rodiči nebo spolužáky. Na Linku bezpečí můžete přispět také tzv. DMS zprávou. Číslo a její formát uvidíte i na tramvaji.

"Ta tramvaj, jak ji vidíte za mnou, bude jezdit zhruba do konce roku. My se budeme snažit nasadit ji na více linek tak, aby byla vidět ve všech částech Prahy," řekl Petr Witowski.

Platební terminály na nákup jízdenek jsou nyní ve všech tramvajích a stanicích metra. A Dopravní podnik je plánuje i v autobusech.

"Vypsali jsme výběrové řízení. To bychom chtěli ukončit zhruba koncem října. A znamená to, že i s dobou instalace a s dobou na podpisy smluv a vyřízení administrativy s tím spojené, tak ve všech autobusech budou cestující moci bezkontaktně zaplatit před letními prázdninami příští rok," řekl Petr Witowski.

Platba bezkontaktní kartou v pražských tramvajích je čím dál více populární. Zatímco v prvním měsíci - květnu - ji využilo 165 tisíc cestujících, v srpnu už to bylo 280 tisíc pasažérů.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu