• Načítám...
>

Mobilní signál v metru se dál rozšiřuje

  • 30. září 2019,
  • 22:46,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Další stanice metra linky C se dočkaly mobilního pokrytí. Signál se nově rozšířil v tunelech mezi zastávkami Nádraží Holešovice - Muzeum. Na jaře příštího roku se pak budou pokrývat další místa na linkách A a B. Kompletně celé metro by mělo být pokryto mobilním signálem do roku 2022.

Reklama

Hlavní nádraží, Florenc, Vltavská a Nádraží Holešovice. To jsou 4 stanice, které nově propojuje mobilní signál. A díky němu můžete třeba i telefonovat za jízdy.

"V současné době je možné využívat pokrytí signálu v 16 stanicích metra. Je to na Bořislavce až Nemocnice Motol a dále v úseku Muzeum - Roztyly a nově v úseku Muzeum - Nádraží Holešovice," řekla Aneta Řehková, tisková mluvčí DP hl. m. Prahy.

"Cestující, když ráno pojedou do práce, už si mohou pročíst emaily, odpovědět na důležité zprávy nebo si přečíst ranní zprávy. Celá realizace signálu v metru je velice komplikovaná, protože se musíme vejít do nočních výluk, což znamená asi 120 minut, kdy se ty kabely mohou natahovat," řekl Adam Scheinherr, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Už za 6 měsíců by se ale měl mobilní signál v metru opět výrazně rozšířit.

"Do března příštího roku plánujeme pokrýt dalších 16 stanic. To znamená, že do března příštího roku by měla být pokryta více než polovina stanic pražského metra," řekla Aneta Řehková.

V březnu by tak měl být signál mezi stanicemi Muzeum a Dejvická na lince A a mezi Smíchovským nádražím a Palmovkou na lince B. A kdy se dočkáme kompletního pokrytí pražského metra mobilním signálem?

"Harmonogram je až do roku 2022, kdy bychom měli mít celé metro pokryté signálem. Já se ho snažím zkrátit, aby to bylo o rok dříve," řekl Adam Scheinherr.

Operátoři pokrývají pražské metro 4G technologií na vlastní náklady. Pokrytí mezi 2 stanicemi stojí v průměru 10 milionů korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu