• Načítám...
>

Rozhledny a věže vítají své návštěvníky

  • 8. října 2019,
  • 22:16,
  • PRAHA,
  • Lenka Castillo

Až do 28. října probíhá již 8. ročník akce Měsíc věží a rozhleden. Během třiceti dnů, které spojují dvě významná výročí, můžete vystoupat do stovky věží v celé České republice. Jen v Praze se do akce zapojí pět věží. Mezi nimi například Novoměstská nebo Staroměstská.

Reklama

Počasí a příroda stále lákají k výletům. A tak si až do 28. října nenechte ujít již 8. ročník akce Měsíc věží a rozhleden. Zapojené je do ní asi 100 věží a rozhleden po celém Česku. Pohledy z ptačí perspektivy nabízí možnost vidět krásy měst z jiných úhlů. Jako např. v Praze. Navštívit zde můžete Staroměstskou a Malostranskou mosteckou věž nebo třeba Prašnou bránu. Jednou z věží, která je do akce zapojena, je věž Novoměstské radnice. Vede do ní 220 schodů a návštěvníkům se tak naskýtá nezvyklý pohled na Prahu. Z výšky asi 70 metrů se s Prahou seznámíte poněkud netradičně. 

"Měsíc věží a rozhleden je jakási možnost, jak dát o sobě vědět i mimo prázdninovou sezónu. A když se tady podíváte z ochozu, tak uvidíte, že i na ten podzim právě to Karlovo náměstí plné stromů je zajímavé a hezké. Nejen na jaře a v létě, ale i v takto chladnější podzim," řekl Albert Kubišta, ředitel Novoměstské radnice.

Zajímavé je ale i to, co odsud neuvidíte. Třeba Vltavu, což může být komplikované zejména pro turisty. Jak známo, většinou se v cizím městě totiž orientujeme právě podle řeky.

"Z Nového Města je vidět právě Nové Město. Uvidí věže Vyšehradu ne vedle sebe, jak jsou zvyklí, ale za sebou. Uvidí střechy Václavského náměstí, což je nádherný pohled," řekl Albert Kubišta.

Projekt Výstup na věž se čtyřpohledem je projekt zaměřený na prodloužení turistické sezóny. Když v období mezi dvěma významnými výročími navštívíte minimálně jednu věž či rozhlednu s minimálně třemi dalšími výstupy kdykoliv, můžete se zúčastnit soutěže a vyhrát hezké ceny. Veškeré informace o akci najdete na stránkách sdružení Pohádkové království, které je jejím pořadatelem.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu