• Načítám...
>

Petr Stančík vydal novou knihu

  • 20. listopadu 2019,
  • 15:19,
  • PRAHA,
  • Lenka Castillo

Za podpory skupiny Veolia byla v R café by Veolia v Praze 1 pokřtěna nová kniha autora Petra Stančíka a ilustrátorky Galiny Miklínové. Mezi kmotry, kteří přišli knihu pokřtít, byl i známy kuchař Jan Punčochář.

Reklama

H2O a pastýřové snů, tak pojmenoval svoji novou knihu spisovatel Petr Stančík. Jedná se už o třetí část dobrodružných příběhů kamarádů Huberta, Huga a Ofélie.Křest knihy se konal v kavárně R Café by Veolia v pražském Florentinu. Právě skupina Veolia autora a vydání knihy podpořila.

"Jsem rád, že právě společnost Veolia, která krom toho, že do našich domácností přivádí vodu, tak dělá také spoustu užitečných věcí, " řekl Petr Stančík, spisovatel a historik.

I tentokrát knihu ilustrovala Galina Miklínová.

"Co je na této knížce moc hezké, tak to jsou boční ilustrace, které fungují jako zástupný slovníček a také, aby děti neodcházely k internetu nehledat informace co co je, " doplnila Galina Miklínová, ilustrátorka a režisérka.

" S paní Miklínovou i panem Stančíkem spolupracujeme již delší dobu, podpořili jsme už první díl, který dokonce získal Zlatou stuhu. Byla to jedna z nejoblíbenějších dětských knih. Logicky jsme podpořili druhý i třetí díl. A s paní Miklínovou spolupracujeme i na projektu Mokřady, " doplnila Marcela Dvořáková, ředitelka komunikace Veolia pro ČR.

V příběhu si tentokrát kamarádi s pomocí zmenšovacího paprsku luští tajuplné poselství ukryté do snů a vydávají se na výpravy v létající dodávce. Knihu přišli pokřtít Tonya Graves a Jan Punčochář, kteří se tak staly jejími kmotry. Právě známý kuchař je patronem skupiny Veolia a v knize dokonce našel i sám sebe.


"Jedna postava je tam tak trochu vzdáleně tak jako já, tak je to příjemný a znamená to pro mě, že ta knihu budu večer hned číst dětem," řekl Jan Punčochář, ambasador a kmotr Veolie.

A děti si příběh opravdu oblíbily.

Anketa

Třídílný příběh kamarádů je určený zejména dětem, na své si ale podle autora přijdou i dospělí. Koupit je knihu možné ve všech známých knihkupectvích nebo právě tady v R café by Veolia.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu