• Načítám...
>

Soutěž Děti Praze zná své vítěze

  • 25. listopadu 2019,
  • 22:48,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Praha ocenila nejlepší dětské autory. A to v rámci soutěže nazvané Děti Praze, kterou pořádá pražský magistrát spolu s Klubem českých a slovenských spisovatelů. Jejím letošním tématem byla Praha v proměnách času.

Reklama

V rezidenci primátora proběhlo vyhlášení 2. ročníku literární a výtvarné soutěže Děti Praze. Té se zúčastnily děti z pražských základních škol.

"Má 2 kategorie, tedy první a druhý stupeň. Další kategorie je výtvarná soutěž a literární soutěž. Je pravda, že některé, zvláště výtvarné, práce, ale i některé slovesné, jsou ohromující kvality, velké invence. První ročník měl téma 'Jak se nám žije v Praze', druhý ročník, ten letošní, má téma 'Praha v proměnách času'," řekl Lubomír Brožek, předseda Klubu českých a slovenských spisovatelů.

Děti se mohly ve svých příspěvcích zabývat nejen budoucí podobou Prahy, ale i významnou historií města.

"Já jsem získala ocenění v literární kategorii 2. stupně. Když bylo téma Praha v proměnách času, tak mě napadl pravěk, protože je to taková jednodušší doba," řekla Zoe Lansu, vítězka.

Ani letošní ročník se neobešel bez podpory pražského magistrátu. Jednu z cen proto předal i radní Vít Šimral.

"My s touto soutěží máme dlouholetou tradiční spolupráci. Jsme pochopitelně rádi, že letošním tématem je právě téma toho, jak se Praha doposud rozvíjela, jak se bude rozvíjet i v budoucnu, protože to, jak si to dnes děti napíší a nakreslí, tak se snažíme Prahu dělat. Do budoucna pochopitelně ji předat nejlépe v takovém stavu, jak si to právě děti nakreslily a napsaly," řekl Vít Šimral, radní hl. m. Prahy.

Vítězná výtvarná díla plánují organizátoři vystavit podobně jako v předchozím ročníku v prostorách pražského magistrátu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu