• Načítám...
>

Josef Laufer napsal novou knihu povídek

  • 27. listopadu 2019,
  • 23:38,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Nakladatelství Olympia vydalo novou knihu povídek. Jedenáct příběhů má na svědomí všestranný umělec Josef Laufer. Povídková kniha dostala název Pro srandu králíkům.

Reklama

Herec, zpěvák, scénárista, režisér, tlumočník, moderátor a textař Josef Laufer vydal novou knihu. Jde už o třetí knihu povídek. Ta dostala název Pro srandu králíkům.

"Celý život píši texty, libreta a podobně. Tak jsem se rozhodl pro ty povídky. Podařila se první kniha, pak druhá a tato už je třetí. V této třetí je to pořád stejný princip pohledu na věci kolem mě," řekl Josef Laufer, umělec a autor povídek.

I když často při psaní povídek Josef Laufer vychází z vlastních zážitků, někdy zvolí i odvážnější formu tvorby.

"To je 11 příběhů, věcí, které se odehrávají kolem nás. A někdy ani třeba předem netuším, o čem budu psát. Takže se mi stalo třeba u povídky Klika, že jsem si řekl, že si napíši nějaké slovo a zkusím z toho slova vyjít. Tak jsem si napsal slovo 'klika' a naběhl jsem si. Tak mě to po měsíci napadlo, proč ta klika, a ta povídka má svou pointu" řekl Josef Laufer.

I ředitel nakladatelství Olympia ví, proč by právě kniha od Josefa Laufera neměla chybět v našich knihovnách.

"V případě pana Laufera je to vlastně humor. Je to knížka, která je plná laskavého humoru a také poučení, což je věc, kterou by asi čtenář dnes měl od knížky chtít," řekl Karel Hejna, ředitel nakladatelství Olympia.

"A všechny mají takovou pointu, aby toho čtenáře spíše překvapily. Jsou nečekané. Kdo to četl, řekl, že nikdy nevěděl, jak to skončí," řekl Josef Laufer.

Na autogramiádu nové knihy dorazily desítky návštěvníků, kteří se nemohli dočkat, až si knihu přečtou.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu