• Načítám...
>

Během adventu bude v Praze více policistů

  • 29. listopadu 2019,
  • 19:09,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

V ulicích Prahy bude během adventu více policistů. Ti se zaměří na místa s větší koncentrací osob i obchodní centra. Reportáž o plánovaných opatřeních pro vás natáčel kolega David Wilczek.

Reklama

Adventní svátky tradičně přilákají desítky tisíc lidí do naší metropole. Krajská i městská policie proto připravila bezpečnostní opatření v hlavním městě, která budou platit od 30. listopadu až do Tří králů.

"Pro nás to znamená zvýšený dohled na těch exponovaných místech, jako jsou různé vánoční trhy, různé mše, rozsvěcení vánočních stromů, dohled nad bezpečností v MHD, posilujeme hlídky především v metru na těch exponovaných místech, jako jsou přestupní stanice a některé další. Ale např. také na hřbitovech," řekl Eduard Šuster, ředitel Městské policie hl. m. Prahy.

V tomto období se zvyšuje i počet kapesních krádeží. Na ty se zaměřuje speciální útvar nazvaný Kapsa tým, který bude působit zejména v místech s vyšší koncentrací lidí a v obchodních centrech.

"Kde bude kompletně celý tzv. Kapsa tým v terénu, který má zkušenosti s odhalováním této trestné činnosti. A zároveň chceme i preventivně působit, tedy jsme připravili preventivní projekt jak pro občany, tak i pro návštěvníky Prahy. To znamená, že ho máme připravený i v nějakých jazykových mutacích," řekl Tomáš Lerch, ředitel KŘP hl. m. Prahy.

Muži zákona budou také zajišťovat plynulost silničního provozu. Řidiči by se měli připravit i na namátkové kontroly zaměřené na alkohol za volantem.

"Tam je to přítomnost hlídek služby dopravní policie v blízkosti obchodních center, protože očekáváme, že zejména o víkendu dojde k výraznému nárůstu v blízkosti těchto center. Takže by mohlo docházet ke kolizním situacím, ke většímu množství kolon," řekl Tomáš Lerch.

Oproti běžným dnům bude na pořádek v Praze dohlížet o 200 policistů a 100 strážníků více.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu