• Načítám...
>

Většina školek bude na konci roku zavřená

  • 6. prosince 2019,
  • 13:42,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Pražské mateřské školky zůstanou mezi svátky zavřené. Podle městských částí nemá většina rodičů o vánoční provoz zájem. Přesto některé mateřinky budou otevřené. Rodiče, kteří by chtěli tuto možnost využít, by si měli co nejdříve pospíšit a své dítě přihlásit.

Reklama

Zájem rodičů o umístění dětí do mateřských školek během vánočních svátků je malý. Většina pražských mateřinek proto bude od 23. prosince do 1. ledna uzavřena. Tato situace nastala např. na Praze 2.

"Praxe z předchozích let ukázala, že provoz v mateřských školkách nebyl rodiči téměř vůbec využíván. A vzhledem k tomu využijí vánoční období školky, stejně jako základní školy, k menším opravám a také k údržbě, takže k těm činnostem, které v průběhu školního roku není možné realizovat. Vzhledem k tomu Praha 2 nebude školky otevírat přes vánoční období," řekla Andrea Zoulová, tisková mluvčí MČ Praha 2.

S malým zájmem se setkali i velké MČ, jako je např. Praha 8, která na svém území provozuje přes 20 mateřských škol.

"Jako v minulých letech, vychází to ze zájmu rodičů, poslední školní i předškolní den, kdy děti půjdou do školy i do školky, je 20. prosince. A děti předškolní se vrátí do školek 2. ledna, školáci pak 6. ledna," řekl Martin Šalek, tiskový mluvčí MČ Praha 8.

Rodiče, kteří nastupují do práce hned po Novém roce, by měli myslet i na to, že velký počet mateřinek otevírá až 6. ledna, jako tomu je např. v Praze 6.

"Na základě průzkumu mezi rodiči bylo rozhodnuto, že školky budou zavřené od 23. prosince. A otevřou se po Novém roce. Některé už 2. ledna, většina ale až 6. ledna," řekl Ondřej Šrámek, tiskový mluvčí MČ Praha 6.

I přesto, že většina školek bude zavřená, některé z nich budou během vánočních prázdnin fungovat. Např. MŠ Bendova v Řepích nebo MŠ Angelka v Praze 12. Rodiče by si ale měli předem ověřit jejich dostupnost.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu