• Načítám...
>

Praha pošle 160 000 Kč na pomoc Austrálii

  • 9. ledna 2020,
  • 21:44,
  • PRAHA,
  • Natálie Forsterová

Hlavní město pošle 160 000 korun na pomoc požáry ničené Austrálii. Dnes to schválili pražští radní. Částka poputuje na účet organizace, která provozuje zoo v Melbourne.

Reklama

Hlavní město pomůže Austrálii. Na pomoc s požáry pošle výnos ze vstupného do pražské zoo v hodnotě 160 tisíc korun. Rozhodli o tom pražští radní. 

"Rada se rozhodla, kvůli katastrofickým událostem v Austrálii, na návrh náměstka Hlubučka, že podpoříme to konto, které má pomoci z rámci vypořádání škod v Austrálii. A půjde to ze zoologické zahrady, kde jsou určeny vždy 3 koruny z každého vstupného do speciálního fondu. Takže z toho fondu budou určeny peníze právě na pomoc Austrálii," řekl Adam Scheinherr, náměstek primátora hl. m. Prahy.

"Ty peníze jsou vyčleněny přímo na pomoc zvířatům, která jsou v ohrožení nebo zemřela vinou ničivých požárů. Peníze pošleme organizaci Bushfire Emergency Wildlife Fund," řekl Vít Hofman, tiskový mluvčí Magistrátu hl. m. Prahy.

Podle australských vědců ničivé požáry v Austrálii zahubily už asi miliardu savců, ptáků a plazů. Dřívější bilance přitom udávala poloviční číslo. Asi nejhorší je situace na Klokaním ostrově. V plamenech tam zahynulo podle odhadů až 25 tisíc koalů medvídkovitých. Kromě pražského magistrátu či organizací mohou Austrálii finančně pomoci i samotní Pražané. A to např. prostřednictvím veřejné sbírky Zoo Praha pod názvem Pomáháme jim přežít. Peníze, které se vyberou, poputují do Austrálie na ochranu přírody a ohrožených druhů živočichů. Doposud už lidé na toto konto poslali téměř 1 milion korun. Veškeré dostupné informace najdete na stránkách pražské zoo.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu