• Načítám...
>

Kalendář podporuje handicapované sportovce

  • 17. ledna 2020,
  • 19:44,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Sportovní klub vozíčkářů Praha pomáhá lidem s tělesným handicapem vytvářet vhodné podmínky pro výkon sportovní činnosti. Podpořit je může i veřejnost. Stačí si zakoupit kalendář, který zachycuje společné fotky české plavecké špičky a handicapovaných sportovců.

Reklama

Beáta Mašková je devatenáctiletá studentka, která se věnovala 12 let plavání. Je několikanásobná mistryně Prahy a finalistka Mistrovství ČR. U bazénu ji v současné době ale potkáte spíše s fotoaparátem v ruce. Její fotografie vzbuzují velký ohlas. Na základě něho se proto rozhodla vytvořit charitativní kalendář, který pomůže členům Sportovního klubu vozíčkářů Praha.

"Já jsem vlastně fotila už od 13 let. Ty fotky se docela líbily. A tím, že se to takhle chytlo, tak mě kamarádi vloni poprosili, jestli bych jim neudělala kalendář, který se prodával docela dost, více než jsme čekali. Pak jsme s bratrem přišli na to, že to spojíme s něčím užitečným," řekla Beáta Mašková, autorka kalendáře.

Vznikly tak společné fotky české plavecké špičky a handicapovanýhh sportovců. Mezi nimi nechybí např. Barbora Seemanová, Simona Kubová, Tomáš Havránek nebo Jan Čejka.

"Většinou to bylo podle toho, kde se nachází ten vozíčkář, aby nemuseli daleko dojíždět. Ale jeli jsme třeba fotit i na lom za Prahu, protože jsme fotili potápění, tak aby to nebylo zase v bazénu. Pak jsme fotili v Troji, protože to bylo o lodích, tak jsme jeli na kanál v Troji. Většinou to bylo podle těch vozíčkářů," řekla Beáta Mašková.

Výtěžek z prodaných kalendářů poputuje Sportovnímu klubu vozíčkářů Praha. Právě tento klub už od roku 1991 nepřetržitě pomáhá lidem s tělesným handicapem vytvářet vhodné podmínky, ať u na rekreační či vrcholové úrovni.

"Máme 7 sportovních oddílů, ve kterých sportuje přes 140 aktivních členů s různým tělesným handicapem. Když chce sportovec s handicapem být aktivní, potřebuje k tomu většinou nějakou asistenci, takže se snažíme sehnat dostatek asistentů na naše sportovní akce. K tomu potřebuje, protože to není jako zdravý sportovec, který si vezme kolo nebo tenisky a vyběhne někam ven, projede se, speciální pomůcky. My se snažíme ty pomůcky zajišťovat, shánět na ně peníze a pak je lidem půjčovat a přizpůsobovat," řekla Michaela Krunclová, předsedkyně SKV Praha.

Pokud byste i vy rádi podpořili tyto zapálené sportovce, stačí si tento kalendář objednat přes webové stránky www.photoswim.cz. Oficiální cena je 300 korun. Zájemci však mohou přispět i vyšší částkou.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu