• Načítám...
>

Praha zveřejňuje plán zakázek nad 20 milionů

  • 25. února 2020,
  • 12:52,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

V rámci zvýšení transparentnosti hospodaření s financemi sestavilo hlavní město plán zakázek nad 20 milionů korun, které budou vypsány v roce 2020. Cílem je zlepšit přehlednost, omezení zpoždění jejich realizace nebo informování dodavatelů, kteří se tak o zakázkách s předstihem dozvědí.

Reklama

Rekonstrukce Průmyslového paláce na Výstavišti za 2 miliardy, Operační středisko na Malovánce za miliardu nebo poldry v Karlíně za 450 milionů. Praha zveřejňuje plán všech investičních zakázek větších než 20 milionů na rok 2020.

"Myslím, že je to poprvé v historii, kdy jsme si řekli, že chceme dostatečně informovat, i vlastně trh, o tom, jaké velké zakázky se chystá magistrát tento rok vypsat.  Takže jsme od všech odborů získali plán všech zakázek nad 20 milionů korun," říká Adam Zábranský, radní hlavního města. 

Podle primátora je tento plán investic opravdu reálným plánem, na rozdíl od investičního plánu vlády Andreje Babiše.

"Tak ten rozdíl v tomhle případě je to, že se ty věci doopravdy stanou, protože to je skutečný plán zakázek. Na který by jsme byli rádi, aby jsme získali co nejvíce nabídek od komerčního sektoru a tím zvýšili konkurenci v těch městeckých zakázkách," popisuje Zdeněk Hřib, primátor hlavního města. 

O veškerých investicích se už teď mohou potencionální dodavatelé nebo občané dozvědět na stránkách hlavního města. 

"Funguje to tak, že v té tabulce je napsáno, jaký odbor chce tu zakázku vypsat, co je předmětem té zakázky a kdy, zhruba, dojde k tomu vypsání," říká Zábranský,

Kromě zvětšení konkurence ve vypsaných soutěžích chce, díky plánu, vedení města omezit zpoždění realizace těchto investic. 

"My jako vedení města chceme lépe dohlédnou na to, že ty velké investice nijak nedrhnou. Protože, obecně, čerpání investičního rozpočtu s tím má problém nejen Praha, ale v podstatě všechny městské části. Chceme tuto situaci nějak zlepšit," doplňuje Zábranský.

V investičním plánu hlavního města pro rok 2020 je v tuto chvíli 89 zakázek v celkové hodnotě 11,2 miliardy korun.  

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu