• Načítám...
>

Přívozy využívá méně cestujících než v minulém roce

  • 8. dubna 2020,
  • 7:33,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Od Konce března byl zahájen i provoz sezónního přívozu v hlavním městě. Některé linky však jsou pozastavené. Zájem cestujících o tento způsob dopravy je však mnohem nižší než v minulém roce. Provozovatelé těchto linek tak počítají s velkými ztrátami.

Reklama

I přes mimořádnou situaci mohou Pražané využívat kromě celoročních přívozů  i sezónní.  Zájem cestujících o tento způsob dopravy je však mnohem nižší než v minulém roce ve stejném období. Provozovatelé těchto linek tak počítají velké ztráty. Jedním z nich je i společnost Pražské Benátky.

"Odhadujeme, že je to cca o 50% méně. Prostě naše přívozy mohou fungovat jen díky tomu, že je dotujeme z provozu Pražských Benátek," přiblížil situaci ředitel společnosti Pražské Benátky, Zdeněk Bergman. 

Provozovatelům se podařilo zachovat jízdní řád linek ve stejném režimu jako loni. Týká se to i těch, které zahájili provoz na konci března a to na trase Modřany Lahovičky, Karlín - Holešovice, Lihovar - Veslařský ostrov. Pražané mohou využít tyto spoje i na cestě pro nákup potravin či do lékárny.

"Všechny přívozy mají stejný provoz jako před pandemií. Například linka P2 spojující Pod Babu jezdí každých 15 minut. Ostatní jsou na tom podobně, s tím, že mají trochu jiný provoz v době špičky zejména mezi šestou a osmou hodinou," uvedl  ředitel společnosti Pražské Benátky, Zdeněk Bergman. 

V současné době nejsou v provozu linky P4 a P5, které umožňovaly přepravu sucho nohou mezi Výtoní a severním cípem Císařské louky.

"Bohužel magistrát nechce tyto linky otevřít, protože Pražané je běžně využívají pro rekreační dopravu. A v současné době není žádoucí, aby se na Císařské louce shromažďovali rekreanti," uvedl důvody  ředitel společnosti Pražské Benátky, Zdeněk Bergman. 

Na všech lodních linkách aktuálně platí omezení prodeje a kontroly jízdních dokladů. Podrobnější informace naleznou zájemci na webových stránkách pražské integrované dopravy.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu