• Načítám...
>

Praha hlásí pokles automobilové dopravy o třetinu

  • 14. dubna 2020,
  • 15:25,
  • PRAHA,
  • Natálie Forsterová

Prázdné ulice nejsou jediným důsledkem celostátní karantény. Ta má totiž vliv také na dopravu. V Praze podle vedení magstrátu ubyla třetina aut. A změnily se i časy dopravních špiček.

Reklama

Pražská magistrála. Všední den dopoledne. Provoz zde po opatřeních kvůli novému typu koronaviru výrazně klesl. A nejde o jediné místo v metropoli. Celkově automobilová doprava v Praze hlásí pokles o jednu třetinu. 

"Automobilová i městská hromadná doprava je stále oslabená. Největší pokles je v centru města, například na nábřežích či na Malé Straně. Evropská ulice a další hlavní tranzitní komunikace též zaznamenaly pokles. Například v ulici V Holešovičkách to kleslo na 60 tisíc automobilů, " říká Adam Scheinherr, náměstek primátora hl. m. Prahy. 

Stejný pokles aut zaznamela Technická správa komunikací také v Ječné a Žitné ulici či na Plzeňské. A nejen to. Kromě toho, že ubylo kolon se v metropoli změnily se také časy dopravních špiček. 

"Normálně dopravní špička začíná v sedm hodin ráno a končí kolem deváté. Nyní je ta ranní šička rozvolněnější. Začíná spíše mezi 8 -11 hodinou dopoledne. Odpoledne se pak posunula mezi pátou až osmou hodinu večer, " říká Adam Scheinherr, náměstek primátora hl. m. Prahy. 

Vedení metropole také eviduje nárůst cyklistické dopravy. A to až o padesát procent. Naopak městskou hromadnou dopravu využívá nyní až o 80 procent méně cestujících než před koronavirovou krizí. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu