• Načítám...
>

Na Černém Mostě vznikne vícepatrové P+R parkoviště

  • 4. června 2020,
  • 21:02,
  • PRAHA,
  • Natálie Forsterová

880. Tolik míst nabídne nový parkovací dům P+R na Černém Mostě. Jeho výstavba začne v červenci a město vyjde na zhruba 500 milionů korun. Sloužit bude především Středočechům a ostatním řidičům, kteří dojíždějí do Prahy za prací.

Reklama

Na Černém Mostě začaly přípravé práce pro vybudování nového vícepatrového P+R parkoviště. To vznikne na ploše u Chlumecké ulice, kde do této doby bylo obyčejné pozemní parkoviště pro zhruba 300 aut.

"Je to jeden z největších parkovacích domů, které nyní chystáme. Bude mít kapacitu 880 míst. Náklady se pohybují okolo 500 milionů korun. Z toho 289 milionů přispěje EU. Parkovací dům by měl mít zelenou střechu a měl by sloužit jako záchytné parkoviště pro dojíždějící, kteří pak přestoupí na stanici metra Černý Most, " říká Adam Scheinherr, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Aktuálně v místě probíhají přípravné práce. Samotná výstavba nového P+R parkoviště pak začne 1.července.

"Budova bude dlouhá zhruba 230 metrů a široká 34 metrů. Bude mít čtyři podlaží, které budou dvoúrovně odskončené, tudíž osm polopater, " říká Michal Tvrdík, obchodní náměstek stavební společnosti. 

"Pro naši městskou část to určitě bude znamenat zlepšení, protože nyní zde situace s parkováním není úplně optimální. Učitě to přispěje k tomu, že ulice Prahy 14 budou méně zatíženy, " říká Michal Tvrdík, obchodní náměstek stavební společnosti. 

Praha 14 ale není jediným místem v metropoli, kde má vzniknout nové P+R parkoviště. Magistrát plánuje stavbu dalších podobných parkovišť například na Zličíně, v Praze 6 v Tobrucké ulici či v Petžílkově v Praze 13.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu