• Načítám...
>

Showpark požádal magistrát o slevu na nájemném

  • 5. června 2020,
  • 13:05,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

Pražský nevěstinec Showpark požádal hlavní město o slevu na nájemném. Chce tak kompenzovat ztráty, které utrpěl za dobu uzavření kvůli koronaviru. Město ale jakoukoliv podporu podniku odmítá. Nemá s ním totiž žádný smluvní vztah. Žádost bere náměstek primátora hl. m. Prahy Pavel Vyhnánek (Praha sobě) spíše jako provokaci.

Reklama

Největší pražský nevěstinec Showpark žádá po Praze slevu na nájemném v rámci programu na pomoc pražským podnikům, který magistrát nedávno spustil. Koronavirová krize se podle vedení podniku podepsala i na tomto podnikání a tak chce s městem jednat o podobě nájmu za dobu, kdy byl podnik uzavřen. 

"Já to beru trochu jako provokaci. Oni tedy uvedli, že dostali nějakou pomoc od státu, což je z mého pohledu nepochopitelné. Myslím, že to krásně ilustruje to, jak stát tu pomoc podnikatelům nepromýšlí. My žádnou podporu ze strany města neplánujeme. Neplánujeme ani žádné snižování nájmu, to je naprosto vyloučené," říká Pavel Vyhnánek (Praha sobě), náměstek primátora hl. m. Prahy.

Praha se dlouhodobě snaží o to, aby podnik, který podle vedení Prahy organizuje prostituci, budovu, kterou vlastní magistrát, opustil. Primátor Zdeněk Hřib už dříve vyzval vedení podniku k vystěhování, ale neúspěšně. Na postoji města nic nezměnilo ani osobní vystoupení ředitele Showparku na poslední loňském zastupitelstvu. 

"Já chápu ten argument. Majitel neovitosti má rozhodně právo rozhodnout o tom, co tam chce mít. Já jsem chtěl jen otevřít ten dialog, v jakém harmonogramu ten Showpark přesunout, aby mohlo pokračovat a abychom eliminovali ty negativní dopady na obyvatele města, " říká Zbyněk Matyla, ředitel Showparku. 

Městský soud v rámci sporu s bývalým nájemcem tržnice firmou Delta Center rozhodl o tom, že Showpark nemá právo v budově nadále setrvávat. 

"Pro mě je to vlastně uzavřená kapitola. Městský soud už jednou pravomocně rozhodl o tom, že tržnice patří městu nikoliv Delta Center. Společnost Showpark měla smlouvu s Delta Center, takže soud už vlastně jednou řekl, že ta nájemní smlouva není platná," dodává Pavel Vyhnánek (Praha sobě). 

Mezi podnikem a městem není žádný smluvní vztah, není tedy možné jednat o jakékoliv slevě na nájemném. V podmínkách, které žadatelé o slevu musí splnit je navíc uvedeno, že žadatel nesmí být s městem v soudním sporu a nesmí mu dlužit žádné peníze. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu