• Načítám...
>

Chvalský zámek láká děti k hrám

  • 23. června 2020,
  • 21:20,
  • PRAHA,
  • Jana Holubová

Chvalský zámek se proměnil v interaktivní hernu. Až do třiadvacátého srpna zde mohou děti i dospělí luštit rébusy, skládat stavebnice či hrát kuželky. Během prázdninových akcí se navíc bude možné vydat na detektivní výpravu.

Reklama

Pojďte děti, budeme si hrát, láká název nové výstavy v prostorách Chvalského zámku. Několik jeho místností se totiž proměnilo v jednu velkou interaktivní hernu. Až do třiadvacátého srpna si budou moci návštěvníci lámat hlavu s rébusy či testovat zručnost se skládačkami.

"Expozice nabízí hlavolamy, skládačky, kvízy, různé dovednostní hry všeho druhu, některé pro šikovné ruce, jiné pro chytrou hlavu. Strávit zde můžete v podstatě celý den, ale jak tak pozoruju naše návštěvníky, tak určitě hodina stačit nebude," uvedla ředitelka zámku Růžena Beránková.

Každý exponát dokáže děti zabavit na různě dlouhou dobu. U kterých her budou trávit nejvíce času mohlo napovědět už několik školních tříd, které zámek navštívily. 

"Jak jsem je tak pozorovala, tak velice je bavil minigolf, nebo třeba hod do kuželek. Máme tady taky tankovou bitvu, což bavilo velké kluky, a děvčata budou určitě bavit různé skládačky, třeba lomený oblouk nebo pyramida," doplnila Růžena Beránková, ředitelka zámku.

Exponáty pocházejí z Vlastivědného muzea v Šumperku a návštěvníci mezi nimi najdou originální truhlářská díla. Jedním z nich je například večerníčkův orloj, který si děti mohou samy poskládat.

"Mají několik ozubených koleček a když je správně poskládají do sebe, tak se orloj roztočí a objeví se tam pohádkové postavičky," vysvětlila ředitelka zámku Růžena Beránková

Na této výstavě mohou rodiče nejen na čas zabavit své ratolesti, ale také se sami vrátit do dětských let a probudit fantazii i radost ze hry. Stejně tak bude kreativní mysl nezbytná v případě, že se vydají na detektivní výpravu po zámku a jeho okolí.

"Na léto, červenec a srpen, připravujeme zase naše oblíbené detektivní týdny, kdy k nám mohou přijít rodinné týmy, děti se svými rodiči nebo prarodiči, v recepci obdrží zapečetěnou obálku s detektivním příběhem a potom už samy mohou pátrat zámkem i výstavou."

Pokud by i potom děti prahly po dalším světě fantazie, mohou se vydat na prodlouženou část předchozí výstavy za postavami z pohádek.

"Na celé léto se nám podařilo prodloužit interaktivní část výstavy Zdeňka Smetany Večerníčky, Rákosníček, Křemílek a Vochomůrka, takže zámecké sklepení bude také pro děti a bude velice herní," řekla Růžena Beránková, ředitelka zámku.

Chvalský zámek a jeho výstavy je možné navštívit denně od devíti do osmnácti hodin. A rodiče si během návštěvy budou moci ověřit, zda platí heslo "kdo si hraje, nezlobí."

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu