• Načítám...
>

Zookoutek v Kamýku se znovu otevřel veřejnosti

  • 25. června 2020,
  • 15:05,
  • PRAHA,
  • Lenka Castillo

Po téměř čtyřleté rekonstrukci se do pražského zookoutku Kamýk opět vrátili jeho obyvatelé. Celý areál prošel zásadní proměnou. Postavily se zde nové výběhy, seník i hájovna a zázemí pro techniku. To vše díky více než pětimilionové investici hlavního města a úsilí Lesů hl. m. Prahy. Neutěšené prostředí a staré nefunkční objekty si v těchto místech dobře pamatuje tehdejší radní pro životní prostředí Jana Plamínková. Před pěti lety se o v minulosti velmi navštěvovaný zookoutek začala poprvé zajímat.

Reklama

Po téměř čtyřleté rekonstrukci se do pražského zookoutku Kamýk opět vrátili jeho obyvatelé. Celý areál prošel zásadní proměnou. Postavily se zde nové výběhy, seník i hájovna a zázemí pro techniku. To vše díky více než pětimilionové investici hlavního města a úsilí Lesů hl. m. Prahy. Neutěšené prostředí a staré nefunkční objekty si v těchto místech dobře pamatuje tehdejší radní pro životní prostředí Jana Plamínková. Před pěti lety se o v minulosti velmi navštěvovaný zookoutek začala poprvé zajímat.

"Myslím, že to, co se tady podařilo Lesům hl. m. Prahy udělat, je úžasné a že sem budou děti i dospělí rádi chodit koukat se na zdejší kozy, protože často chodí do zoo a vůbec nevědí, jak vypadá taková normální obyčejná evropská koza," říká Jana Plamínková, předsedkyně výboru pro životní prostředí.

Kromě těch kamerunských totiž našly v zookoutku útočiště i kozy walliserské, kterým se pro jejich černobílou barvu říká také kozy oreo. Mimo těch se tu potulují i dva bažanti diamantoví. Celkem je tu asi deset zvířecích nájemníků, o které se starají pracovníci Lesů hl. m. Prahy, kteří pro zájemce připravují i různé programy.

"Tady budeme provozovat ekologickou výchovu, budou zde různé programy pro děti. V hájence bydlí náš kolega, který tady zároveň dělá i ostrahu, takže tady máme de facto zajištěnou péči o tato zvířata," dodává ředitel organizace Lesy hl. m. Prahy, Ondřej Palička.

Mezi prvními návštěvníky po rekonstrukci zookoutku byly pochopitelně děti.

 ANKETA

V blízkosti zookoutku je i dětské hřiště, jedná se tedy o přirozené propojení přírody, zábavy a vzdělávání.
Lesy hl. m. Prahy spravují vedle kamýckého zookoutku ještě další tři. Podobná místa či lesoparky je tedy možné najít třeba v Hostivaři, Malé Chuchli nebo Kunraticích.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu