• Načítám...
>

Děti se o prázdninách seznamují s tradičními řemesly

  • 31. července 2020,
  • 7:25,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Národopisné muzeum Národního muzea připravilo pro děti na letošní letní prázdniny seznámení s tradičními řemesly a folklorním tancem. Každý čtvrtek je nachystáno jedno téma a spousta zábavných aktivit.

Reklama

V Letohrádku Kinských čeká na děti ve věku od 6 do 13 let celá řada setkání s jednotlivými tradičními řemesly. Dílny probíhají pod vedením zkušených lektorů a odborníků, kteří jsou mnohdy mistři ve svém oboru.

"Každý čtvrtek během celých prázdnin jsou tu pro děti připraveny tvořivé dílny. Akce se jmenuje Na den do Národopisného muzea. Děti tak mají možnost vyzkoušet si netradiční řemesla nebo řemesla, na která se v dnešní době možná u pozapomnělo," popsala Kateřina Musilková, pedagožka Národního muzea.

Do konce srpna tak mají děti možnost se seznámit blíže například s pletením košíků, hrnčířstvím či výrobou svíček z včelího vosku, a to původními metodami, které se dnes ve většině případech už nepoužívají. 

"Děti si vyrobí namáčenou svíčku. Je to nejstarší způsob výroby svící, kterým si je lidé mohli kdysi vyrábět i sami. Pro starší děti jsme si připravili výrobu svící poléváním. Ta už je poněkud náročnější jak na trpělivost, tak na zručnost. Ke třetímu způsobu jsme materiál připravili doma, a to voskový drát, ze kterého se udělali sloupky," přiblížila Lenka Blažková, historička a etnografka Hornického  muzea Příbram.

Děti v anketě se shodují

"Baví mě to tady hodně a nejvíce motání sloupků."  

"Jsem tu poprvé a baví mě všechno. Asi nejvíce to motání sloupků."

"Nejvíce mě bavilo motání sloupků a možnost jejich zdobení."

Odpoledne jsou pak věnována výkladu o historii řemesla a sportovním a výtvarným aktivitám v zahradě Kinských. 

"Dopoledne, kdy předpokládáme, že jsou děti ještě čerstvé, tak se něco naučí a představíme jim expozici. Dáme jim takový základ toho, jak řemeslo v minulosti fungovalo. A jelikož jsme v krásném parku Kinského zahrady, tak si většinou odpoledne hrajeme venku," dodala Kateřina Musilková, pedagožka Národnho muzea.

Podrobnější informace o tvořivých dílnách a nezbytnou přihlášku naleznou rodiče na webových stránkách Národního muzea.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu