• Načítám...
>

Praha rozhodla o pronájmu městských bytů

  • 6. srpna 2020,
  • 21:14,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Letos Praha nechá opravit až 470 bytů ve svém vlastnictví. Tyto byty pak budou pronajímány potřebným podle určitého klíče. Skoro polovina z nich by pak měla připadnout členům takzvaných podporovaných profesí. To jsou například strážníci, učitelé nebo zdravotníci.

Reklama

Opravy bytů v majetku hlavního města pokračují podle plánu. Po jednání rady to zmínil radní pro bydlení Adam Zábranský.

"Stále platí závazek, že do konce tohoto roku bychom chtěli mít opravené všechny dlouhodobě neopravované městské byty. Zmíním, že za první pololetí tohoto roku jsme zrenovovali 183 městských bytů, kdežto za minulý rok jich bylo jen 72," upozornil Adam Zábranský, radní hl. města Prahy.

V tomto roce by tak mělo být obsazeno 470 bytů a radní se i shodli na tom, jak a komu budou tyto byty pronajímat.

"Necelá polovina z nich, tedy pětačtyřicet procent by měly získat podporované profese," upřesnil Adam Zábranský, radní hl. města Prahy.

To jsou například strážníci, učitelé nebo zdravotníci.

"Pětadvacet procent pak rodiny v závažné bytové nouzi jako jsou třeba rodiny z ubytoven, azylových domů nebo rodiče samoživitelé ve finanční tísni. Deset procent by mělo jít jednotlivcům v sociální tísni. Patnácti procenty se chceme podílet na reformě péče o duševní zdraví," nastínil  Adam Zábranský, radní hl. města Prahy.

Do těchto bytů by se tak mohli stěhovat například klienti ústavů nebo léčeben a ti by díky tomu mohli podle svých vlastních schopností převzít zodpovědnost za svůj život a za svoji domácnost.

"Zbytek bytů by měli dostat senioři v sociální tísni, což je nějakých pět procent," doplnil Adam Zábranský, radní hl. města Prahy.

Právě senioři už mají v městském bytovém fondu vyčleněno zhruba 750 bytů, ale magistrát by rád jejich počet navýšil.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu