• Načítám...
>

Inscenace My se neznáme slibuje nevšední zážitek

  • 14. srpna 2020,
  • 7:34,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Nevšední divadelní zážitek slibuje inscenace spolku Pomezí. Představení je totiž interaktivní. Divák během něj potkává v tváří tvář postavy a může se s nimi libovolně bavit, každý s návštěvníků inscenace si tak odnáší jiný, autentický zážitek.

Reklama

Spolek Pomezí přichází s novým divadelním projektem s názvem My se ještě neznáme. Celý tento projekt má velmi netradiční formu.

"Každý z diváků jde sám městem a když potkává postavu, tak je s ní také sám, takže může nějakým způsobem ovlivňovat to, co se děje," řekl Lukáš Brychta, režisér. 

Jak už bylo řečeno, každý z diváků chodí po určitých bodech, například v okolí Nuselských schodů, Havlíčkových a Heroldových sadů a tady potkává jednotlivé postavy celé hry.

"Jako divák přijdete na startovní místo a dostanete od nás knížku, ve které máte popsáno kam jít, kdy kde být a co se vám tam bude pravděpodobně dít. Tam vás provedeme celým představením, které se skládá ze scén s herci, poslechem nějakých audionahrávek a prohlížením nějakých materiálů, jako třeba dopisů, deníků," řekl Lukáš Brychta. 

Každý divák si tak v tomto typu hry užije úplně jiný příběh, potká jiné postavy a každý si tak z představení odnese jiný zážitek.

"Jsou různé trasy pro různé diváky. Oni mají takovou diváckou perspektivu, takovou "semipostavu", že jsou třeba něčí bratr. Takže například ten něčí bratr potká svého bratra a nějaké postavy s tím související. Tématicky se zabývá problémy a životy současných třicátníků, takže může být zajímavá pro lidi v tomto věkovém rozmezí 25 - 40 let," řekl Lukáš Brychta. 

A jak tedy setkání herců a diváků tváří v tvář bude vypadat?

"My se snažíme být co nejvíce civilní, to znamená, že to simuluje nějaké setkání nad kávou nebo pivem. To znamená, že se potkají, ta postava začne vyprávět třeba o tom, co zrovna řeší v životě, s jakými problémy se potýká a divák si to může vyslechnout, na něco se doptat nebo si s nimi může povídat, jako kdyby si povídal s nějakým kamarádem nebo známým," řekl Lukáš Brychta. 

I zkoušení této hry bylo velice netradiční.

"Nemáme pevný text. Všechno co herci říkají, vychází z jejich improvizace, snažili jsme se vytvářet různé typy diváků, různé typy zájmů, aby každý z těch herců byl schopný reagovat v co největší škále," řekl Lukáš Brychta. 

Jedním z herců, kterého můžete během této inscenace potkat, je Vojtěch Bartoš.

"Herec musí být připravený na to, s čím přijde divák a reagovat na něj nějakým způsobem. Člověk potřebuje tu svojí postavu znát více do hloubky, musí být připravený, že se divák bude ptát na minulost, na vztahy k ostatním postavám v té inscenaci. Já se velmi těším, protože každý ten divák přinese něco nového, na co musím reagovat a pro mě je ta práce hrozně zajímavá," řekl Vojtěch Bartoš. 

Celé představení slibuje netradiční vice než tříhodinový zážitek. Více informací o něm získáte na stránkách pomezi.com

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu