• Načítám...
>

Stromovka má nové griloviště

  • 26. srpna 2020,
  • 17:20,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Ugrilovat si maso nebo jinou dobrotu můžete ve Stromovce na novém grilovišti. To vzniklo v ulici Za Elektrárnou a nabízí dostatečný komfort i pro větší skupiny lidí. Griloviště má také velmi originální vzhled.

Reklama

Stromovka, jeden z nejrozsáhlejších parků v Praze, má novou chloubu. Griloviště, které pořídilo hlavní město, se otevřelo veřejnosti na začátku srpna a najdete ho kousek od Vltavy v ulici Za Elektrárnou.

"Cílem bylo, aby vzniklo místo, kde člověk zažije komfortní grilování. Nemusí si nosit svůj gril. Ten je tu přichystaný. Když je mokro tak nešlápnete do bláta, protože tu jsou betonové podesty a když je sucho, tak se vám nepráší ze suché hlíny do pusy. Je to takové hezké místo," vysvětlila Martina Forejtová, krajinářská architektka.

Griloviště vypadá velmi originálně a má mnoho zajímavých detailů.

"V betonových podestách jsou vytlačeny listy nasbírané během podzimu. Přes zimu byly v glycerínu a pak na jaře, během realizace jsme je otiskli do betonu. Část tady toho betonu je takzvaný česaný beton. To je ta středová část, kde je umístěný gril. Máme zde dvě betonové podesty nepravidelných tvarů. Říkáme jim trsátka," popsala Martina Forejtová, krajinářská architektka.

Griloviště je doplněno stoly a místem pro sezení, a také základními pomůcky pro grilování. Bylo děláno tak, aby bylo co nejvíce odolné vůči vandalům a pořádek na něm mají na starosti Lesy hlavního města Prahy.

"Člověk si nemusí dělat rezervaci, nicméně platí tu provozní řád, tuším že od osmi hodin ranních do deseti hodin večerních. Každý je povinen si přinést vlastní grilovací tácek, aby maso neleželo přímo na roštu.Takže každý si přinese maso co má rád a může grilovat," dodala Martina Forejtová, krajinářská architektka.

Toto griloviště je zatím pilotním projektem. Pokud se jeho provoz osvědčí, mohli by ve Stromovce vzniknout další čtyři podobná griloviště.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu