• Načítám...
>

Praha 2 rekonstruovala školy a školky

  • 16. října 2020,
  • 16:54,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Skoro sto milionů korun v letošním roce proinvestovala Praha 2 ve svých školských zařízeních. Rekonstruovali a opravovali šatny, školní jídelny, ale třeba i hřiště. Jako například to v Mateřské škole Španělská.

Reklama

Letní měsíce jsou ideální dobou na rekonstrukce a to platí dvojnásob o školách a školkách a mohutně se rekonstruovalo i ve školských zařízeních Prahy 2.

"Letos bylo v rozpočtu na školská zařízení bezmála 100 milionů, které jsme nijak neškrtali a snažili jsme se je vyčerpat," řekl Jan Korseska, místostarosta MČ Praha 2. 

Jednou ze školek, kde se rekonstruovalo ve velkém, byla Mateřská škola Španělská. Tady se rekonstruovalo hřiště pro děti a přibylo mnoho herních prvků.

"Předtím tady byla taková vyšlapaná tráva a pár herních prvků, které vůbec neodpovídaly modernímu pojetí výchovy. Změnilo se to tady celé, vznikla tady pergola pro možnost letního vyučování dětí," řekl Jan Korseska.

"Co mě nejvíce uchvátilo z toho všeho bylo zavlažování po celé zahradě. Máme před garáží zabudovanou velikou retenční nádrž na dešťovou vodu, takže zalévání bude ekologičtější a úspornější," řekla Jana Novotná, ředitelka MŠ Španělská. 

O využití hřiště se nemusí v místní mateřské škole bát, jde totiž o internátní školku, která je v Praze naprosto výjimečnou záležitostí.

"Vzhledem k tomu, že jsme mateřská škola s internátní péčí, tak tu býváme samozřejmě dopoledne a odpoledne, když nám to dovolí počasí. Děti, které tady spí přes noc, tak si jdou i po večeři ven zahrát," řekla Jana Novotná. 

Opravy a rekonstrukce v minulých měsících probíhaly i jinde.

"My jsme rekonstruovali ještě hřiště u vodárny, což užívá naše MŠ Šumavská a pak samozřejmě vnitřní prostory různých školek, škol. Jsou to zdravotně - technické instalace, ať už to jsou dlažby a podobné věci," řekl Jan Korseska.

Kromě hřišť a zázemí se v Praze 2 rekonstruovaly třeba i školní kuchyně.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu