• Načítám...
>

V sobotu budou klusáci zase závodit

  • 25. listopadu 2020,
  • 13:27,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

O víkendu čekají závodiště ve Velké Chuchli další klusácké dostihy. V rámci Klusáckého dne se uskuteční celkem devět závodů. Nejzajímavějším pak bude ten, který je určený pro čtyřleté klusáky.

Reklama

V sobotu na dostihovém závodišti ve Velké Chuchli uspořádá Česká klusácká asociace už třináctý dostihový den této sezóny. Klusáci se vracejí na závodiště po skoro dvou měsících. Přestávku zavinila pandemie koronaviru.

"My jsme strašně moc rádi, že jsme obdrželi povolení od Ministerstva zdravotnictví uspořádat dostihový den, protože potřebujeme doběhat sezónu. Zbývá nám doběhnout ještě veliké ročníkové zkoušky a také dostihy pro francouzské klusáky,"
řekla Michaela Zemanová, členka výboru České klusácké asociace. 

Sobotní dostihový program bude velmi zajímavý. Uskuteční se devět závodů a vrcholem pak budou dva klasické dostihy.

"Ve 14:00 bude odstartovaná veliká cena Tipsport St. Leger pro čtyřleté klusáky a je to završením seriálu Trojkoruny pro nejlepší čtyřleté klusáky. Na startu bude pět koní. Velkým favoritem je Pamino ze stáje Viktoria, který už vyhrál jarní cenu čtyřletých a vyhrál i derby. Druhým vrcholem je veliká cena cena dvouletých  - Praha TV, což je klasický chovatelský dostih pro nejmladší dostihové klusáky," řekla Michaela Zemanová.

Závody se mohou konat i díky přísným podmínkám, které stanovila hygiena.

"Jezdci musí mít povinně negativní test na Covid - 19, který nesmí být starší 48 hodin. Dalším důležitým faktem je, že vstup diváků je zakázán, tribuna musí zůstat naprosto prázdná a všechny osoby, které se dostanou do areálu, musí projít měřením teploty a musí předložit formulář o bezinfekčnosti," řekla Michaela Zemanová. 

Diváci se do areálu nedostanou, ale přímý přenos z dostihového odpoledne můžete sledovat na stánkách equitv.cz

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu